Vojvođanku ugrizao komarac pa je prestala hodati i govoriti: Liječnici kažu da ovo nikad nisu vidjeli

Ova nevjerojatna priča počela je nakon kave sa susjedima, a kako kaže njen sin, taj dan, kao i svaki drugi dan, djelovala je normalno.

JB (65) iz Crvenke od 21. rujna živi kao biljka. Prije tog dana bila je vrijedna, aktivna i energična žena, a onda se srušila u dvorištu svoje kuće i prestala govoriti i hodati. Kako je za Telegraf.rs rekla njena obitelj, liječnici su potvrdili da je uzrok virus Zapadnog Nila.

Ova nevjerojatna priča počela je nakon kave sa susjedima, a kako kaže njen sin, taj dan, kao i svaki drugi dan, djelovala je normalno.

Voljela je raditi u vrtu pa je uvijek bila vani, a kad su se susjedi razišli, odjednom je samo pala na zemlju. Obitelj je isprva mislila da joj je porastao tlak, no ono što ih čeka nisu mogli sanjati ni u najgoroj noćnoj mori.

Samo se srušila

“Pili smo kavu u dvorištu, kad smo ispratili susjede i obitelj, ona je ustala i samo se srušila. Nismo znali što se događa. Mislili smo da ima napadaj ili da joj je krvni tlak visok. Zvali smo je, ali nije odgovorila, iako je bila prisebna. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć. Došli su liječnici i liječnik joj je rekao da prati njegov prst da vidi hoće li reagirati. No, prst nije mogla ni pogledati, nego je djelovala potpuno izbezumljeno, a pogled joj je lutao. Bilo je jezivo”, kaže jedan od članova obitelji nesretne žene.

Liječnici su je odmah odvezli u somborsku bolnicu i nakon pregleda predložili obitelji da se vrati kući. No, stanje se nije popravilo, već je sljedeći dan hospitalizirana u somborskoj bolnici.

“Tu večer su je odvezli u bolnicu, ali su je navečer vratili kući jer su mislili da je to privremeno, no sljedeće jutro je bilo isto. Nije mogla stajati, kretati se ili govoriti. Opet su je vratili u bolnicu jer nismo znali što da radimo i onda su krenule pretrage. Napravili su sve nalaze, izvadili krv, učinjeno je sve što se moglo, a liječnici su zaključili da se radi o virusu Zapadnog Nila i da ovakav slučaj još nisu vidjeli”, objašnjava obitelj.

Žena je do prije mjesec dana bila puna života

Prizor je jeziv svaki put kad je posjete. Žena koja je do prije mjesec dana bila živahna i energična sada ne govori i ne može sama ni ustati.

“Ona je kao biljka. Više od mjesec dana je u bolnici i nema pomaka. Samo spava i uopće ne ustaje iz kreveta, ne priča, ne hoda. Prima infuziju, a hrani se na sondu”, dodaju zabrinuti ukućani.

Liječnike i obitelj najviše zabrinjava činjenica da su svi njezini nalazi dobri.

“Ogorčeni smo, a rezultati su joj svi dobri, ništa ne pokazuje da nešto nije u redu, to nas najviše brine. Nalazi su dobri, a žena je poluživa. Sada su napravili i magnetsku rezonancu glave, pa čekamo te nalaze da vidimo što dalje. Bila je nekoliko dana i u Novom Sadu u Kliničkom centru, ali ni tamo nisu znali što da rade, analize još traju, pa su je vratili u Sombor” kažu.

Obitelj je shrvana. Svaki dan se nadaju da će čuti neku dobru vijest, da će im se obratiti, pozdraviti i nasmijati. No, liječnici se boje da postoji velika šansa da neće hodati.

Vjeruju da je do uboda komarca došlo dok je obavljala poljoprivredne radove. S obzirom na to da imaju vrt, ali i puno domaćih životinja, JB je rijetko bila u kući, a nikad nije obraćala pozornost kada bi vidjela ugrize, jer kako kaže obitelj, to je normalno kada se radi u prirodi.

Sada se samo mogu nadati njenom ozdravljenju, a kako kažu, ne preostaje im ništa drugo nego moliti se za nju. Pridružimo im se u molitvu Bogu!

NAJNOVIJE!