Zakon o otkucajima srca spasio tisuće beba od pobačaja u Ohiju

Zakon o otkucajima srca spasio je tisuće beba od pobačaja u Ohiju 2022. godine, a bio je na snazi ​​samo 11 tjedana prije nego što ga je sud blokirao.

Da je ovaj pro-life zakon bio na snazi ​​cijelu godinu, broj pobačaja u Ohiju mogao bi se smanjiti na vrlo niske brojke budući da majke nalaze bolja rješenja, a bebe uživaju u životu.

Novoobjavljeni podaci Ministarstva zdravstva Ohija pokazuju da je bilo ukupno 18 488 pobačaja za 2022., što je pad od nekoliko tisuća u odnosu na 2021. kada je bilo 21 813 pobačaja.

To znači da je 3 325 beba spašeno od pobačaja u usporedbi s prethodnom godinom. A kako stanovništvo Ohija raste, to znači da je još više beba spašeno.

Broj pobačaja u Ohiu prema zakonu je dosegao najnižu razinu u povijesti. A ako državni Vrhovni sud ponovno dopusti zakonu spašavanje beba, još tisućama nerođene djece bit će pošteđeni životi.

“Ministarstvo zdravstva Ohija objavilo je svoje izvješće o smrtima zbog pobačaja za 2022., a dobra vijest je da su pobačaji pali za 15% u odnosu na 2021.”, rečeno je LifeNewsu.

“Ovo smanjenje broja pobačaja gotovo se sigurno može pripisati kratkom vremenskom razdoblju tijekom kojeg je Zakon o otkucajima srca bio na snazi ​​nakon što je Roe protiv Wadea poništen prošle godine. Pro-life zakoni spašavaju živote”, dodaje se. “Međutim, ovo je još uvijek previše. Čak je i gubitak jedne nevine bebe zbog pobačaja tragedija.”

Brojke pokazuju da Cleveland ima puno posla kako bi zaštitio žene i djecu od pobačaja.

NAJNOVIJE!