Žena eutanazirana u Švicarskoj
Foto: Privatni album

Paola Marra (53) iz Londona eutanazirana je u srijedu u Švicarskoj, a nakon njezine smrti objavljena je video poruka.

U svojoj poruci poziva javnost i političare da pomognu u promjeni zakona o potpomognutom umiranju. Mara je bolovala od raka debelog crijeva koji je bio u terminalnoj fazi.

“Dok vi ovo gledate, ja sam mrtva. Ali vi koji gledate mogli biste promijeniti zakone o potpomognutom umiranju”, kaže ona u snimci koja je snimljena prije nego što je ovaj tjedan odletjela u Zürich.

Poslala je i pismo stranačkim čelnicima u Britaniji u kojem ističe kako želi vidjeti “pravi napredak u davanju nade umirućim ljudima” prije prve godišnjice njezine smrti, prenosi Guardian.

Odobrava li Bog eutanaziju?

Pomoć pri umiranju je legalna u Švicarskoj. Paola, bivša radnica u glazbenoj industriji, rekla je prije putovanja da bi bilo “ludo” da se ta praksa u Ujedinjenom Kraljevstvu ne legalizira u sljedećih nekoliko godina.

Prema Zakonu o samoubojstvu iz 1961., pomaganje nekome da si oduzme život kazneno je djelo u Engleskoj i Walesu.

“To bi trebalo biti dopušteno u ovoj zemlji. Mislim da je stvarno nepravedno da to ne mogu učiniti ovdje”, rekla je žena prije smrti.

Video, koji je objavljen posthumno, snimio je fotograf Rankin. Krajem prošle godine, kada je znala da želi okončati svoj život u Švicarskoj kako bi izbjegla ekstremnu patnju s kojom će se “vjerojatno suočiti”, Paola je posjetila Rankinov studio u Londonu kako bi snimila nekoliko portreta.

Kršćanin vjeruje Bogu i u vezi života i u vezi smrti. Samo Bog zna kada je došlo vrijeme kraja nekoj osobi. (Psalam 31, 14-15) Život je svet i zbog toga nam nije dopušteno završiti ga. Niti naš vlastiti život niti živote drugih.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare