Žena spavala s psom sve dok nije izgubio kontrolu i pokušao je ubiti

Tya Lucas (41) uživala je u vremenu provedenim sa svojim ljubimcem, pitbulom Herkulesom. Dopuštala mu je da spava s njom u krevetu, sve dok njen ljubimac jednog dana nije izgubio kontrolu i umalo je živu pojeo.

Tya je bila kod kuće sa svojim prijateljem Peterom, kojem je željela pokazati svoje novo štene Roo, kada je pitbul Hercules skočio na njih.

– Štene nije moglo da se popne na kauč pa sam ga ja podigla. Pitbul je tada skočio na mog prijatelja, uhvatio ga za vrat, a ovaj je počeo krvariti – prisjetila se Tya.

Pokušala je odvojiti nasilnog psa od prijatelja i kada je uspjela, gurnula ga je u kupaonicu, misleći da je ona bezbjedna s psom.

“Mora da je namirisao Peterovu krv svuda po meni pa je počeo da me napada. Ne sjećam se mnogo toga. Sjećam se da sam pogledala dolje i da mi je meso bilo otkinuto s ruke. Ne sjećam se tog osjećaja, ali znam da sam vikala: ‘Herkules, to sam ja!’ – priča Tya.

Pas je grizao po cijelom tijelu

Pas je uspio otkinuti dvije trećine njezine desne ruke, pojeo joj je biceps i zabio zube u nogu i stopalo.

Tyino zapomaganje i poziv upomoć doveli su kćerku Tanu i njezinog muža u sobu. Tana je vidjela da je pas pokušava ubiti.

– Ispružila je ruku prema meni, ali nisam uspjela da je zgrabim. Pas me je držao za nogu i vukao dalje. Tanin muž je uspio da uhvati psa i skine ga s mene. Ne sjećam se tog dijela, ne znam ni da sam se onesvijestila – nastavlja Tya.

Pas je grizao po cijelom tijelu

Pronašli ga napuštenog pored puta

Tana i njezin muž su dvije godine ranije pronašli Herkulesa napuštenog pored puta, prekrivenog opekotinama od cigareta. Međutim, Tya kaže da Herkules nikada ranije nije pokazivao znakove agresije. Čak je spavao u krevetu s njom noć prije napada.

Službenica za kontrolu životinja Amanda Navaro pozvana je na lice mjesta, odakle je uzela psa, a Tya je bila prebačena u bolnicu, gdje je provela 19 dana, od toga dva na respiratoru. Imala je stotine šavova po rukama, nozi i na stopalu, ali je prošla i kroz šest operacija, gdje joj je na posljednjoj izvađen mišić iz leđa i transplantiran u ruku, kako bi zamijenio biceps.

Pitbulovi su često izvor debate, pri čemu neki insistiraju da su ovi psi simpatični i pogodni kućni ljubimci, dok drugi zapažaju ponekad smrtonosne nivoe agresije. Oni čine samo šest posto populacije pasa, ali su odgovorni za 68 posto napada pasa i 52 posto smrti povezanih sa psima od 1982. godine.

– Nikada nisam imala problema s psima, a sada ih se plašim. Ne mogu im prići! Čak i kada vidim da netko šeta psa na povodcu, osjetim da ću dobiti napad panike – zaključila je Tya.

NAJNOVIJE!