Ženu u Ugandi ubio muž jer je predala svoj život Isusu

Musliman u istočnoj Ugandi 9. srpnja ubio je svoju ženu jer se obratila na kršćanstvo i predala svoj život Isusu.

Amina Nanfuka (31) vratila se s liječničkog pregleda i posjeta bogoslužju u gradu Bugiri. Tada je njezin suprug, 40-godišnji Abudullah Waiswa, saznao da se obratila s islama na kršćanstvo.

Amina je provela 10 dana u lipnju u Kampali kako bi liječila probleme s maternicom, boraveći kod rođaka koji je prihvatio Krista 2021. Dok se oporavljala u domu rodbine, pastor ju je posjetio i molio se za njezin oporavak.

Liječnik joj je rekao da se vrati za tri tjedna, a rođak je pratio Aminu na njenom povratku u Bugiri. Rođak je podijelio Radosnu vijest dok je Amina boravila kod njega.

“Dijelio sam spasonosnu silu Isusa, a ona je pokazala želju da prihvati i vjeruje u Njega, ali je tražila da čeka dan koji joj je liječnik u Kampali odredio za pregled i nakon toga je mislila otići u crkvu na bogoslužje”, rekao je rođak.

Prihvatila Isusa u svoj život

8. srpnja vratili su se u Kampalu, ostavivši Amininih troje djece u dobi od 3, 6 i 9 godina s bakom. Sljedećeg su jutra otišli u crkvu, gdje se Amina susrela s pastorom i primila Krista kao Gospodina i Spasitelja.

Otišli su oko 100 metara od mjesta crkve kada je Amina pokazala rođaku Bibliju na luganda jeziku koju joj je dao pastor. Iznenadili su se kada je poslovni čovjek i blizak prijatelj njezina supruga u Bugiriju, Ariko Yahaya, vidio da Amina ima Bibliju.

“Danas ideš u crkvu?”, Yahaya je upitao Aminu, prema riječima rođaka, koji je rekao da je šutjela.

U Bugiri su se vratili oko 17 sati, a muž Abudullah je kući stigao oko 20 sati i glasno pokucao na vrata.

“Bez da nas je pozdravio, počeo je vikati na svoju ženu govoreći: ‘Zašto si mi lagala da ideš na liječnički pregled i umjesto toga si odlučila otići u crkvu?'”, rekao je rođak. Amina je ostala bez riječi.

Abudullah ju je odvukao u njihovu spavaću sobu, zaključao vrata i zahtijevao da mu pokaže Bibliju.

“Odmah sam čuo jak udarac i šamaranje”, rekao je rođak. “Počela je vrištati i dozivati ​​pomoć. Bojao sam se za svoj život i izjurio iz sobe vičući i zapomažući.”

Kako su susjedi prilazili, Abudullah je izašao iz kuće i nestao.

“Onda smo ušli u spavaću sobu i pronašli je bez svijesti s krvlju koja joj je izlazila iz usta”, rekao je rođak. “Hitno je prebačena u obližnju kliniku u Bugiriju, no liječnik je ubrzo po dolasku proglasio smrt. Pretpostavljam da je Ariko Yahaya obavijestio Abudullaha da idemo u crkvu u Kampali.”

Policija traga za mužem.

Amina je pokopana u očevoj kući u selu Eyingo, gdje su njezina djeca ostala s bakom i djedom.

Ustav Ugande i drugi zakoni osiguravaju vjersku slobodu, uključujući pravo na propagiranje vlastite vjere i prelazak s jedne vjere na drugu. Muslimani ne čine više od 12% stanovništva Ugande, no ovakvi nasilni događaji su učestali.

NAJNOVIJE!