“Bolest X”: Britanski znanstvenici počinju razvijati cjepiva protiv nove pandemije

Britanski znanstvenici počeli su razvijati cjepiva kao osiguranje od nove pandemije uzrokovane nepoznatom “bolešću X”.

Rad provodi tim od više od 200 znanstvenika. Sastavili su popis životinjskih virusa koji mogu zaraziti ljude i koji bi se u budućnosti mogli brzo proširiti svijetom.

Koji će od njih pokrenuti sljedeću pandemiju nije poznato, zbog čega se naziva samo “bolest X”, izvještava Sky News.

Profesorica Dame Jenny Harries, voditeljica Agencije za zdravstvenu sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva (UKHSA), rekla je za Sky News: “Ono što pokušavamo učiniti je osigurati da se pripremimo tako da, ako imamo novu bolest X, novi patogen, obavimo što je više moguće tog posla unaprijed. Nadajmo se da to možemo spriječiti [pandemiju]. Ali ako ne možemo, a moramo odgovoriti, tada smo već počeli razvijati cjepiva i lijekove.”

Znanstvenici koji rade u laboratoriju smatraju ptičju gripu najvjerojatnijim kandidatom da izazove “sljedeću pandemiju”. Nadalje, razvijaju cjepiva protiv mogućeg izbijanja majmunskih boginja i hantavirusa, bolesti koja se prvenstveno javlja kod glodavaca.

Profesorica Jenny Harries rekla je za Sky News da bi razvoj cjepiva unutar 100 dana “bio nečuven”.

“Obično bi trebalo pet ili deset godina”, dodaje. “Za COVID je to bilo oko 360 dana. Dakle, ovo je stvarno velika ambicija.”

Je li na pomolu nova pandemija?

Od izbijanja koronavirusa i karantene koja je uslijedila, vodeći globalisti poput Billa Gatesa neprestano upozoravaju na “sljedeću pandemiju”.

Tijekom panel rasprave Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) 2023. prikladno nazvane “100 dana za nadmašivanje sljedeće pandemije”, bivši britanski premijer Tony Blair predvidio je da će cjepiva za buduće pandemije zahtijevati “više injekcija”. Blair je pozvao na digitalnu infrastrukturu “kako bi se znalo tko je cijepljen, a tko nije”.

Nekoliko mjeseci kasnije, Europska unija (EU) i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) najavile su partnerstvo za stvaranje “globalnog sustava” digitalnih putovnica za cjepiva, o čemu smo ranije pisali ovdje.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!