“Zvuk Slobode” je trenutno najgledaniji film u Južnoj Americi: Broj 1 je u 18 zemalja!

Film temeljen na vjeri “Zvuk slobode” je najgledaniji film u kinima u Južnoj Americi. Postao je broj 1 film u 18 zemalja diljem Latinske Amerike i Kariba.

U Južnoj i Srednjoj Americi film je prodao dva milijuna ulaznica u pretprodaji u četiri dana – podvig koji je u SAD-u postignut u tjedan dana.

“Vidimo prepuna kina, ovacije, sveopći entuzijazam i snažnu predaju od usta do usta od Buenos Airesa do Mexico Cityja, od Bogote do Caracasa, Lime i dalje”, rekao je za Newsweek direktor distribucije Angel Studios Jared Geesey.

Film je također nadmašio mega-franšize Indiana Jones i Dial of Destiny i Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One na međunarodnim tržištima gdje filmovi temeljeni na vjeri često imaju relativno niske rezultate.

Filmski bloger i stručnjak za blagajne Paul Ferrer rekao je za Newsweek da nije očekivao da će film tako dobro proći.

“Iako je “Zvuk slobode” doživio veliki uspjeh u SAD-u, ovi filmovi ne prolaze dobro izvan SAD-a”, rekao je.

“Zvuk slobode” je popularan i na drugim tržištima

“Zvuk Slobode” je također zauzeo prvo mjesto na Novom Zelandu, drugo mjesto u Australiji i Južnoj Africi, te četvrto mjesto u Ujedinjenom Kraljevstvu prvog vikenda premijere.

Film je zaradio više od 7 milijuna dolara u inozemstvu od prikazivanja u međunarodnim kinima od kraja kolovoza.

Scenarist i redatelj filma, Alejandro Monteverde, kaže da nije iznenađen uspjehom filma, posebno u Latinskoj Americi.

“Rečeno nam je da imamo samo 1 posto šanse za uspjeh, ali naša je publika bila ta koja je izašla i obranila [film]…i zahvaljujući publici smo preživjeli napade”, rekao je za Newsweek.

Dodao je: “U Meksiku imamo bolji pristup medijima i oni također znaju tko smo. Poznaju naš rad i naš posljednji film je stvarno dobro prošao u Meksiku.”

Film je postao hit iznenađenja ljeta u SAD-u postavši 10. film s najvećom zaradom 2023. godine. Zaradio je 182 milijuna dolara prihoda na domaćim kino blagajnama uz budžet od samo 15 milijuna dolara.

Od kraja kolovoza film puni dvorane hrvatskih kina te izaziva oduševljenje kod brojnih gledatelja.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!