UŽAS U SAD-u: Ujedinjena Kristova crkva poziva crkve da pomognu ‘trudnicama’ da pobace

Ujedinjena Kristova crkva velikom je većinom usvojila rezoluciju kojom se pozivaju kongregacije članice liberalne glavne denominacije da pomognu “trudnicama” da pobace.

Na 34. Općem sinodu UCC-a ranije ovog mjeseca, delegati su usvojili mjeru kojom osuđuju odluku Vrhovnog suda SAD-a u predmetu Dobbs protiv organizacije za zdravstvenu zaštitu žena iz lipnja 2022. i pozivaju denominaciju da podrži pristup pobačaju s 611 glasova za, 24 protiv i 13 suzdržanih, prenosi The Christian Post.

Vrhovni sud presudio je 6-3 u predmetu Dobbs da pobačaj nije ustavno pravo, poništavajući odluku iz 1973. Roe protiv Wadea. Odluka je također omogućila da nekoliko država donesu ograničenja i zabrane zakonitosti postupka u većini slučajeva.

Rezolucija UCC-a tvrdi da “većina Amerikanaca podržava legalni pobačaj u svim ili većini slučajeva” i da državne zabrane pobačaja mogu ugroziti “živote trudnica”, kao i “produbiti nejednak pristup sveobuhvatnoj reproduktivnoj skrbi” za manjinske zajednice.

Rezolucija poziva na neposluh svim zakonima koji zabranjuju pobačaje

Rezolucija podržava “opiranje miroljubivim sredstvima, uključujući građanski neposluh, svim zakonima koji zabranjuju pobačaje i poziva svako okruženje Ujedinjene Kristove crkve da koristi praksu pravednog mira kako bi se suprotstavilo zabranama pobačaja i ograničenjima reproduktivne zdravstvene zaštite”.

“[Pozivamo] lokalne crkve, udruge i konferencije da fizički, financijski i duhovno prate ljude koji traže i primaju pobačaj i drugu reproduktivnu zdravstvenu skrb, u partnerstvu s lokalnim zdravstvenim agencijama i fondom za pobačaj”, nastavlja se u rezoluciji.

Dakota Roberts, svećenica Ujedinjene Kristove crkve svetog Petra u Carmelu, Indiana, rekla je nakon donošenja rezolucije da je UCC “denominacija utemeljena na načelima saveza i autonomije”.

Micaiah Bilger, pisac u Life Newsu, nazvao je rezoluciju i druge napore UCC-a protiv pro-life zakona “radikalnim akcijama za pobačaj” koje su “u suprotnosti s Svetim pismom i tisućljećima judeo-kršćanskog učenja”.

NAJNOVIJE!