Župnik iz Betlehema zavapio: “Da se Isus rodio danas, rodio bi se ispod ruševina u Gazi”

Munther Isaac, župnik Božićne evangeličke luteranske crkve iz Betlehema pozvao je na mir u Gazi u bogoslužju žalosti održanom prije Božića.

“Da se Isus rodio danas, rodio bi se ispod ruševina u Gazi”, rekao je Munther Isaac svojoj zajednici iz svoje crkve u Betlehemu.

“Kada se oslanjamo na snagu, moć i oružje, kada racionaliziramo bombardiranje djece, Isus je ispod ruševina”, dodao je župnik Munther Isaac.

Zatim je dodao: “Zaustavite ovaj genocid odmah”, rekao je Isaac.

Podvukao je… “Mi smo ljuti, slomljeni… Više od 20.000 je ubijenih”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Munther Isaac (@munther_isaac)

Izrael, čije snage su se suočile s optužbama nekih da koriste prekomjernu silu, kaže da ima za cilj uništenje Hamasa i optužuje ga da ugrožava civile.

Izrael i njegov američki saveznik također se sve više suočavaju sa međunarodnom uzbunom zbog obujma smrti, razaranja i raseljavanja u Gazi. Među ubijenima u Gazi, više od 80 posto su civili, prema palestinskim vlastima.

Isaakova crkva prikazuje scenu jaslica u kojoj figura bebe Isusa, umotana u crno-bijelu palestinsku kefiju, koja leži u ruševinama. Pravljenje izložbe bilo je emocionalno i duhovno iskustvo, rekao je.

“Vidimo Isusa u svakom djetetu koje je ubijeno i vidimo da se Bog poistovjećuje s nama u našoj patnji”, dodao je župnik Božićne evangeličke luteranske crkve Munther Isaac, a njegovo bogoslužje se dijeli društvenim mrežama.

NAJNOVIJE!