Vjernici koji najviše ljute Sotonu

Sotonu ništa toliko ne ljuti i ne čini ga nervoznim kao kad vjernici nose svjetiljku milosti u vlažnu tamu njegove tamnice.

U jednom od najcitiranijih psalama kralja Davida, a ipak najčešće pogrešno shvaćenim, on kaže: “Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni” (Ps 23,4).

Ja ne mislim da je David tražio Boga da ukloni ovo zlo; on je tražio da bude guran prema bitki, da bude prisiljen suočiti se s neprijateljem frontalno. On je bio spreman poći u rat sa sotonom, a ne se skrivati od njega!

Kad je apostol Pavao nadahnjivao svoju braću u vjeri da se sjete svoje svrhe kao kršćana i svoje nagrade u nebu, rekao im je da “tješe jedan drugoga tim riječima” (1 Sol 4,18). Zapravo je rekao: “Gurajte jedan drugoga naprijed u bitki protiv zloga.”

VIDI OVO: 8 osobina koje svi vjernici trebaju imati

A kad je Isus obećao svojim učenicima da će nakon njegove smrti doći Utješitelj, to je bila najava rata. Duh Sveti će ih i nadahnjivati i davati im snagu za frontalno duhovno vojevanje. To je jedna dimenzija Božjeg Duha koja je vrlo stvarna, međutim, prerijetko je razumijemo i prihvaćamo.

Ako želite vidjeti Duha Božjeg na djelu u punini slave na zemlji, krenite na prve linije bojišnice gdje se vodi žestoki rat između dobra i zla, bitka za ljudske duše.

VIDI OVO: Što Sotona i njegovi zli duhovi nastoje učiniti vjernicima?

Ako želite osjetiti sotonin gnjev, samo provedite neko vrijeme na njegovu terenu razgovarajući s ljudima koje drži u ropstvu i govoreći im o Isusu. Gledajte ga kako podiže svoju ružnu glavu kako bi vas pokušao zastrašiti i ismijati.

Sotonu ništa toliko ne ljuti i ne čini ga nervoznim kao kad netko od Božjega naroda nosi svjetiljku milosti u vlažnu tamu njegove tamnice. To je kad se on najžešće bori i kad mi vidimo Duha Svetog najsilnije sjati.

Autor: Nicky Cruz