Što se može dogoditi vjernicima koji ne slušaju Boga?
Foto: Unsplash

Knjiga Postanka 3, 1-13 nam daje sliku onoga što se može dogoditi vjernicima koji ne slušaju Boga. Eva je znala koji su Božji naputci toliko dobro da ih je zmiji gotovo doslovno ponovila. Međutim, ponos i želja su ju nadvladali i zmija ju je prevarila. Eva je prestala slušati Boga i svoje je uši otvorila krivom glasu.

Razmislite o tome koliko glasova čujemo svakog dana. Članci, emisije, čak i prijatelji i obitelj bombardiraju nas s idejama i filozofijama. Slušamo površne poruke koje su zamotane u lijepe riječi. Jako je lako potpasti pod prijevaru, osim ako svoj um ne osvježavamo Božjom Riječi.

Eva je dospjela u probleme samim time što zastala kako bi upila zmijine riječi. Sotona je izvrnuo značenje Božjih riječi u dovoljnoj mjeri da ju okrene od istine i odvede u zabludu. On je uvjerio Evu da neće umrijeti, nego da će postati kao Bog, da će joj se otvoriti oči i da će poznavati istinu!

VIDI OVO: Kako završavaju ljudi koji kažu da vole Boga, a nisu poslušni Njegovoj Riječi?

Na neki način, Sotonine su riječi bile precizne, ali nisu bile točne. Evine su se oči zaista otvorile, ali znanje nije bilo divno kao što je zmija obećavala. Ona se probudila i uvidjela svoju grešnu narav i jaz koji se razvio između nje i Boga. Osim toga, Evino će fizičko tijelo pretrpjeti smrt zbog njezinog grijeha.

Budite oprezni kada se poruke bore za vašu pažnju. Sotona, koji je i danas jednako snalažljiv kao što je bio u rajskom vrtu, prijevaru oblači tako da ona zvuči kao istina. Ali Zločinac laže kada progovara (Ivan 8, 44). Slušajte Boga i naputke Njegove Riječi, jer on progovara samo ono što je pravo.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org