Vjernicima koji sumnjaju u Boga

Znamo da nekršćani dovode u pitanje Božje postojanje, no Biblija je puna priča o vjernicima koji sumnjaju u Boga. Postoji nekoliko razloga zašto trebate prestati sumnjati u Boga.

Skrivena Božja narav

Bog se odlučio otkriti u obliku grmljavine, gorućeg grma, kao i u obliku malenog glasa. Međutim, najbolji način na koji se otkrio je preko Svetog Pisma. On se također otkrio preko svog Sina, slike nevidljivog Boga. „Više puta i na više načina Bog nekoć govoraše ocima po prorocima; konačno, u ove dane, progovori nama u Sinu. Njega postavi baštinikom svega; Njega po kome sazda svjetove.“ (Poslanica Hebrejima 1, 1-2).

Bog se otkrio u Kristu

Bivši ateist Lee Strobel napisao je knjigu The Case of Christ (Slučaj Krist) u kojoj govori o Lionelu Luchoo, poznatom odvjetniku koji se obratio Kristu s 64 godine. Luchoo je ovo poručio: „Nedvosmisleno tvrdim da su dokazi za uskrsnuće Isusa Krista toliko obilati da zahtijevaju prihvaćanje koje ne ostavlja ikakvo mjesto sumnji“.

Povijesna činjenica Isusove smrti i uskrsnuća, a uz to i proročka snaga Biblije, razlozi su zbog kojih s pouzdanjem možemo reći da nam Bog progovara preko Biblije i da nam se otkrio u Kristu.

Zašto se sumnja javlja?

Sumnja se javlja zato što čovjek uživa u svojem mudrovanju, čovjek govori protiv postojanja Boga ili kršćanske vjere, ali Bog na to odgovara „Bezumnik reče u srcu: ‘Nema Boga.’“ (Psalam 14, 1).

Međutim, naše sumnje ne mogu spriječiti Boga da nas blagoslivlja onako kako je to i obećao. On nas iz ljubavi disciplinira da bismo bili posvećeni Njemu.

Sumnje pokazuju da nam je potreban Spasitelj jer smo grešni. Grešnici sumnjaju u Svemogućeg, vjernog, milostivog, suverenog Boga koji je došao na Zemlju upravo da bi umro za grešnike „Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti izgubljeno!“ (Luka 19, 10).

U svojoj zbunjenosti i sumnji, pozovite ga da vas spasi od grijeha. On je moćan i spasit će sve one koji uzviknu „Bože, milostiv budi meni grešniku!“ (Luka 18, 13).

PROČITAJTE JOŠ: