Vjeruj Bogu i tvoji strahovi će nestati

Vjeruj Bogu i tvoji strahovi će nestati. On je iznad tebe, ispod tebe i pokraj tebe. Pomoći će ti kad god te neprijatelj napada.

Vjera i strah se ne miješaju. Ili će vjera otjerati strah ili će strah otjerati vjeru. Dok budete vjerovali Bogu, strah će izaći na stražnja vrata. On vas neće kontrolirati.

A on mu reče: “Dođi!” I Petar siđe s lađe te, hodeći po vodi, pođe k Isusu. Ali kad spazi vjetar, poplaši se, počne tonuti te krikne: “Gospodine, spasi me!” (Matej 14, 29-30)

Petar i ostali učenici cijelu su se noć naprezali protiv valova i vjetra, a onda se Isus pojavio hodajući po vodi. Želeći dokazati koliko je hrabar, Petar je rekao: “Gospodine, ako si to Ti, zapovijedi mi da dođem k Tebi po vodi” (Matej 14, 28). Bio je voljan doslovno zakoračiti, jer je gledao Isusa. To mu je davalo samopouzdanje i hrabrost.

Neko je vrijeme dobro išlo, ali onda je počeo tonuti. Zašto je tonuo? Jer je skinuo pogled s Isusa i usmjerio ga na druge stvari. Biblija nam kaže: “Ali kad spazi vjetar, poplaši se” (stih 30).

Čim zaboravimo Boga, počet ćemo tonuti

Okolnosti mogu biti zastrašujuće. Kad vas šef nazove i kaže da se tvrtka mora smanjiti, a vas žele otpustiti; kad vas liječnik nazove s rezultatima nalaza koji nisu dobri; kad otvorite pismo odvjetnika u kojem piše da vas tuži – sve vas može uplašiti. Može vas devastirati. I može vas natjerati da skinete pogled s Isusa.

Tamo gdje vlada strah, vjera je otjerana. Ali tamo gdje vlada vjera, strahu nema mjesta. Ali ako u svoj život pozovete strah, tada ćete otjerati vjeru. Čim zaboravimo Boga, počet ćemo tonuti. Što Mu više vjerujemo i prepuštamo se Njegovom vodstvu, bit će manje mjesta za strah i uznemirenost.

Vjeruj Bogu i tvoji strahovi će nestati

“Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam tvoj Bog. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.” (Izaija 41, 10)

Bog te poziva da se ne bojiš. Ne boj se, jer On je s tobom. Ne boj se, jer On je tvoj Bog. Ne boj se, jer On će te ojačati. Ne boj se, On će ti pomoći. Ne boj se, jer Bog će te podupirati svojom pobjedničkom rukom.

“Ja sam tvoj Bog.” On je iznad tebe, ispod tebe i pokraj tebe. Pomoći će ti kad god te neprijatelj napada. Ojačat će te iznutra prema van. Bit će tvoja snaga.

Uvijek postoji jedno veliko tlo za neustrašivost: Bog. Imate Boga koji je beskrajno moćniji! On je Bog! Vjerujete li mu? Ne bojte se!

Isus je rekao: “Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte!” (Ivan 14, 1). Kad mi učinimo svoj dio, On će učiniti svoje. Ključ pobjede, uspjeha i mira je tražiti Boga, predati Mu svoje bitke i potpuno Mu vjerovati.

Dok se suočavate s neizvjesnošću i problemima, tražite od Boga mudrost i snagu. Ne predajte se strahu, samo Mu vjerujte!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!