Snimka zaslona: YouTube

Što god da činite, nemojte se vezati za pse. To vojska govori vojnicima za pse s kojima rade dok služe svoju zemlju.

No, ako ste ikada bili dovoljno sretni da iskusite njihovu bezuvjetnu ljubav ili da padnete pod čaroliju njihove neodoljive slatkoće, onda znate da nema ništa bolje nego se povezati sa svojim psom koji vam je ujedno i najbolji prijatelj.

Zbog toga je za vojnika Jasona Bosa bilo jako teško kada se morao odvojiti od svoje partnerice, psa Cici, nakon što se umirovio iz vojske 2012.

Predivna smeđa labradorica Cici je postala njegova prijateljica, ali ga je ujedno i štitila dok je Jason bio na turi u Iraku.

Snimka zaslona: YouTube

Na žalost, kada je bilo vrijeme da se umirovi zbog ozljede leđa, ovaj slatki pas, s kojim se Jason jako povezao, nije mogao s njim. Prošle su godine dok ljudi nisu postali svjedoci kako jedan pas može čovjeka baciti na koljena.

Vojnik Bos i Cici su proveli nevjerojatnih 5 godina služeći zajedno u jednoj od najgorih pustinja u Iraku, a veza koja se između njih stvorila bila je jača od vremena.

Oni su zajedno preživjeli više od stotinu misija, i iako im je posao bio opasan, Cici je zaštitila svog kolegu.

Cici je istrenirana da može nanjušiti bombe i eksplozive postavljene pokraj ceste, a to znači da je njezina njuška često bila prva linija obrane za mnoge vojnike koji inače ne bi mogli uočiti opasnost koja im prijeti.

Budući da su Cicine vještine bile jako važne za spašavanje života, ona je morala ostati na dužnosti dok potpuno ne ostari.

Snimka zaslona: YouTube

I ovdje je bio slučaj da su se prijatelji morali razdvojiti, ali to nije značilo da i dalje nisu bili jako povezani. Iako je Bos morao otići iz vojske zbog ozljede leđa, dvije pune godine nije mogao prestati razmišljati o svojoj četveronožnoj prijateljici.

Na svu sreću, pseće godine prolaze brže nego ljudske, pa kada je Cici napokon mogla napustiti vojsku i pronaći si novi dom, dogodilo se nešto posebno.

Uz pomoć „Humane Society and Mission K9 Rescue“, Cici je prevezena avionom u Chicago, no nije imala pojma da će ponovno ugledati svoju srodnu dušu.

Snimka zaslona: YouTube

Kada je Cici začula visoki glas vojnika Bosa, poludjela je te se klizala podom dok je trčala prema njemu. Presretni pas je odmah uskočio svom vlasniku u ruke te ga je obasula poljupcima.

Vojnik Bos nije mogao zauzdati svoje uzbuđenje te je viđen kako kleči na zemlji i plače kao beba.

Znate da je ljubav prava kada odrasli čovjek počne pričati sa svojim psom kao sa bebom. Tada se Cici okrenula na leđa kako bi dobila dugo očekivano češkanje trbuha. Njezini dani rada su bili gotovi te će ostatak života provesti u udobnosti trosjeda.