Vozač autobusa zatvorio vrata ispred dječaka s autizmom
Foto: Unsplash

Vozač autobusa je zatvorio vrata ispred nosa dječaka s autizmom. No, to je sve vidio jedan “anđeo” koji mu je odlučio pomoći.

Kelly McEvatt (38) iz Liverpoola objavila je na lokalnoj Facebook grupi da pokušava pronaći “ženu anđela” koja je pomogla njenom autističnom sinu Nathanu na putu do škole.

Mamu je, naime, oduševila ljubazna neznanka koja je pomogla njezinom 12-godišnjem sinu na autobusnoj stanici.

Nakon što se pozdravio s majkom, Nathan je stigao do autobusne stanice gdje je već bio školski autobus. Kelly tvrdi da je pokucao na bočnu stranu autobusa, ali se vozač nije obazirao, krenuo je i ostavio njenog sina.

Dječak se uznemirio jer nije ušao u školski autobus

Nathan, koji ima autizam, tada je postao uspaničen i uznemiren, prenosi Liverpool Echo.

– Otišao je do svog školskog autobusa kao i obično, a vozač ga nije pričekao. Nathan je počeo paničariti, vrlo je anksiozan zbog svog autizma i kada je bio uznemiren pokušavajući da shvati što da učini, žena mu je prišla i razgovarala s njim – kazala je Kelly.

VIDI OVO: Majka autističnog dječaka: Znam što uzrokuje autizam!

Ona mu je tom prilikom dala dvije funte kako bi platio autobus na redovnoj liniji i stigao do škole.

– Nathan me je nazvao i rekao mi šta se dogodilo. Pitao je može li doći do javnog autobusa i bila sam nervozna jer nikad nije koristio usluge javnog prijevoza osim školskog autobusa. Pitala sam ga zna li gdje da siđe i on je to učinio. Prvi put je sam došao u školu – kazala je ona i potom zahvalila nepoznatoj ženi.

Nathan i majka Kelly
Nathan i majka Kelly; Foto: Liverpool Echo

– Ne mogu dovoljno zahvaliti gospođi za ono što je učinila. Nevjerojatno je znati da su ljudi tu da pomognu mom dječaku kada mu zatreba. Samo joj želim zahvaliti i reći da nema pojma kako će ovo doprinijeti njegovom samopouzdanju i nezavisnosti. Ti si apsolutni anđeo – kazala je Kelly.

Ubrzo se javila gospođa koja je pomogla dječaku

Ubrzo se javila dotična gospođa po imenu Pamela Fox.

– Oh, ovo sam bila ja… Razmišljala sam o njemu cijeli dan. Pokušala sam zaustaviti autobus kada sam ga vidjela kako trči, ali je autobus jednostavno otišao. Vidjela sam da je u panici i tako sam sretna što je sigurno stigao u školu. Malo sam popričala sa njim, on je divan dječak i toliko me podsjeća na mog sina koji je istih godina, samo druga škola. Drago mi je da je dobro – navela je Pamela.