Hrabra vozačica uspjela spasiti sve učenike prije nego što je autobus izgorio

Jedna hrabra vozačica autobusa iz Virginije spasila je sve učenike prije nego što je autobus u potpunosti izgorio.

Bilo je to obično jutro u ožujku, a vozačica školskog autobusa Sondra Artis upravo je pokupila posljednjeg učenika na svojoj ruti.

Dok je krenula prema školama, osjetila je oštar miris paljevine u zraku. Namrštivši se, Sondra je obrisala vjetrobran da vidi zamagljuje li se od kondenzacije ili je to dim. Kada ju je jedan učenik upitao što nije u redu, nastojala je skriti svoju zabrinutost.

Miris dima bio je sve jači 

Miris dima je bio tako moćan. Znala je da ih mora brzo spasiti iz autobusa. Sondra je stala na parkiralište od crkve i okrenula se prema 20 učenika. Podsjetila ih je na vježbe evakuacije koje izvode početkom godine i uputila starije učenike da izađu na stražnja vrata, a mlađe na prednja.

Učenici su požurili prema izlazima dok je dim počeo ispunjavati autobus. Bili su uplašeni, ali Sondra je tijekom evakuacije ostala mirna. Kada su izašli, vratila se u autobus kako bi se uvjerila da su svi izašli.

Miris dima bio je sve jači 
Snimka zaslona: YouTube/WTKR News 3

Nekoliko sekundi nakon što su se svi iskrcali, autobus se zapalio i vatra ga je progutala.

Djeca su spašena

Na mjesto događaja došao je još jedan autobus koji je odvezao djecu u školu. Sondra je zahvalna što je sve prošlo kako treba.

“Na povratku sam pogledala tu crkvu i sve što sam mogla reći bilo je: ‘Hvala ti, Isuse.’ Sve su moje bebe na sigurnom, ali moje velike bebe – mog autobusa – nema”, rekla je.

PROČITAJTE: Vozačica školskog autobusa je poslala poruku roditeljima o ponašanju njihovih dvoje djece

Autobus se može zamijeniti, ali ljudski život ne može. Roditelji Sondrinih učenika zahvalni su na njenoj hrabrosti.

Sondra vozi autobus više od 19 godina i nikada do tada nije morala koristiti obuku za evakuaciju. Hvala Bogu da je uspjela zadržati hladnoću i izvući učenike na sigurno u tren oka.