Vozačici autobusa je pozlilo
Snimka zaslona: Facebook

Vozačica autobusa se počela tresti nakon što joj je u vožnji pozlilo. Učenici su plakali i paničarili, a dva hrabra dječaka su odmah skočili kako bi joj pomogli.

Tijekom vožnje autobusom vozačica je imala vrlo hitnu medicinsku situaciju, a hrabri učenici Conner Doss i Kane Daugherty su joj odmah priskočili u pomoć. Ta dva mlada dječaka pokazali su da ima nade za buduće generacije. 

Obična vožnja u školu je krenula naopako kada je vozačici autobusa pozlilo. 

„Ustao sam se i stao između sjedala te sam pogledao dolje. Vidio sam da je lice gospođe Julie bilo crveno i da je drhtala“, prisjetio se jedan od učenika, Conner Doss. 

Na svu sreću, čim je gospođa Julie shvatila da nešto nije u redu, zaustavila je autobus. Tada su Conner i Kane skočili u akciju u nastojanju da joj pomognu. 

Dok se ona nekontrolirano tresla postalo je jasno da se nešto loše događa. Budući da je ona bila jedina odrasla osoba u autobusu, učenici su morali preuzeti kontrolu nad situacijom. 

Dva hrabra učenika su odmah skočili da joj pomognu

Dva hrabra učenika, Conner i Kane, su odmah skočili u akciju. Kane je potrčao do vozačice, uzeo je njezin radio te je odmah pozvao pomoć. 

„Molim pomoć. Naša vozačica je jako bolesna“, rekao je Kane. 

Nakon što je pomoć pozvana, službenik na drugoj strani linije je objasnio Kaneu kako podignuti ručnu kočnicu. U međuvremenu je Conner smirivao druge učenike. 

„Neki su plakali, neki su vrištali, a neki su paničarili“, rekao je. 

Tada su Konor i Kane učinili što su mogli da pomognu vozačici. 

VIDI OVO: Vozačica je primijetila kako se djeca u autobusu ponašaju, odmah je uputila pismo roditeljima

„Znamo da ima dijabetes pa smo pomislili da je to problem. Dali smo joj malo soka, nekoliko kolačića i tako to“, rekao je Kane. 

Dječaci su tada počeli mahati rukama iz autobusa i dozivati vozače koji su ih obilazili. 

Jedno se vozilo zaustavilo, a vozač, pastor, ušao je u autobus. Pastor je pomogao učenicima da ostanu mirni te je sve ohrabrivao da se mole. Tada su Conner i Kane znali da će sve biti u redu. 

„Bio je to trenutak olakšanja, svi smo znali da je Bog na našoj strani“, rekao je Kane. 

Boys help save bus driver who experienced medical emergency

When a Georgia bus driver couldn't breathe while driving due to a medical emergency, two middle school students jumped in to help save her.See more >>> https://bit.ly/3CpqsdA

Objavljuje KJRH u Srijeda, 27. listopada 2021.

Bog je djelovao kroz učenike

Zaista, Bog je upravljao tom situacijom te je djelovao kroz te učenike. Zahvaljujući njihovoj pomoći i brzoj reakciji, vozačica se sada uspješno oporavlja kod kuće. 

Ravnatelj East Paulding škole izrazio je da je jako „ponosan“ na Connera i Kanea. Njihova hrabra djela pomogla su izbjeći potencijalno opasnu situaciju. Ujedno su postavili divan primjer za svoje kolege. 

„Briga, poštovanje i ljubav koju su ukazali gospođi Julie nevjerojatna je“, rekao je ravnatelj Tom Alverson. 

I iako ih sada hvali škola i zajednica, ova dva hrabra mlada muškarca su i dalje vrlo ponizni. 

„Nisam heroj“, rekao je Kane, „Sve što sam napravio je bila reakcija. Isto je i za Connera. Samo smo pomogli našoj vozačici. Svatko drugi bi isto to učinio, samo smo mi bili prvi u ovom slučaju.“ 

Bogu hvala što je stavio ove hrabre mlade muškarce u taj autobus. Oni su zaista odlični učenici te su spremno odgovorili na Božji poziv usred vrlo stresne situacije! 

„Hranit će vas Gospod kruhom tjeskobe, pojiti vodom nevolje, al’ se više neće kriti tvoj Učitelj – oči će ti gledati Učitelja tvoga. I uši će tvoje čuti riječ gdje iza tebe govori: »To je put, njime idite«, bilo da vam je krenuti nadesno ili nalijevo“ (Izaija 30,20-21)