”Jahve nad vojskama, kada ćeš se već jednom smilovati Jeruzalemu?… A Jahve… odgovori utješnim riječima.” Zah 1,12—13

Kakav utješan odgovor na pitanje puno očaja! Radujmo se zato danas! O Sione, dolaze izgleda dobre vijesti za tebe. Vrijeme tvojih teškoća brzo će proći, tvoja će djeca biti vraćena. Strpljivo nosi kaznu neko vrijeme i uzdaj se u Boga jer On te žarko ljubi.

Bog ljubi svoju Crkvu više nego ljudski um može shvatiti, On je ljubi svojim savršenim srcem. Zato neka su njeni sinovi dobre misli jer nije daleko pobjeda kad Bog govori »utješne riječi«.

VIDI OVO: Imate osjećaj da vas je Bog zaboravio? Ovo trebate znati!

Što znače ove riječi govori nam prorok: »Snažno revnujem za Jeruzalem i za Sion«. Gospod tako ljubi svoju Crkvu da ne može podnijeti ako ona pođe stranputicom. Ne može dozvoliti da zbog toga suviše strada. Ne dozvoljava neprijateljima savladati je. Vrijeđa ga što oni doprinose njenoj bijedi. Kad izgleda da je Gospodin ostavio svoju Crkvu — Njegovo je srce najviše ljubi.

Kad god je Gospodin upotrijebio prut kako bi kaznio svoje službenike, On ga je kasnije i slomio, jer je to boljelo Njegovu djecu. Osjećao je veću bol nego Njegova djeca. »Kao što otac žali svoju djecu, tako Gospodin žali one koji ga se boje«. Zato što nas bije, Bog nas nije zaboravio — Njegovi udarci ne znače kako nas više ne ljubi.

Ako ova istina vrijedi za cijelu Crkvu, vrijedi i za njene pojedine udove. Ako misliš kako te je Gospodin zaboravio, znaj da nije tako jer Onaj koji broji zvijezde i zove ih po imenu, ne zaboravlja svoju djecu. On zna sve o tebi kao da si ti jedino stvorenje koje je ikada ljubio. Pouzdaj se u Njega i budi smiren/a!

Autor: Charles Spurgeon