Bog iz ljubavi dopušta malo nevolje, a sve zbog ovoga
Foto: Pexels

Bog iz ljubavi može u naše živote dopustiti malo nevolje kako bi shvatili da Ga trebamo.

Ljudi u pravilu vole sigurnost. Tražimo ono što nam je ugodno. No realnost našeg svijeta jest da u njemu postoji mnogo nestabilnosti. Na primjer, financije, zdravlje pa čak i budućnosti nekih država nisu zagarantirane.

Kada se naš temelj potrese, često se osjećamo preplavljenima. Ponekad Sotona uzrokuje poteškoće – uz Božu dozvolu, naravno. U drugim slučajevima, izazov donosi sam Gospodin.

Bez obzira na izvor, mi imamo obećanje napisano u Rimljanima 8,28: „Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani“. I u svakom slučaju, Njegova svrha ostaje: proslaviti se u našim životima i u našem svijetu.

PROČITAJTE: 7 obećanja koja nam Bog daje u vrijeme nevolje

Razni su razlozi iz kojih Bog dopušta nemir i metež, ali idemo se usredotočiti na jedan od tih razloga: On neće dopustiti ništa što će omogućiti čovjeku da se u svojim očima čini kao samodostatan.

Tako Bog iz ljubavi može u naše živote dopustiti malo nevolje kako bi shvatili da Ga trebamo. Razmotrite poteškoće na koje su Izraelci naišli svaki put kada su se okrenuli od Gospodina kako bi se klanjali drugim bogovima. Na mnoge načine i mi to danas činimo.

Individualno, u našim crkvama i kao narod mi često glorificiramo „bogove“ kao što su novac ili status. No Onaj koji nas je stvorio to neće tolerirati.

Zaslijepljeni ponosom mi mislimo da možemo bez Boga. No iz ljubavi prema nama, On će dopustiti nevolji da se ušulja u naš život kako bi nam pokazao koliko ovisimo o Njemu.

Ako svoju sigurnost temeljite na bilo čemu osim na Isusu Kristu – čak i na nečemu naočigled nevinom kao što je ugoda – ubrzo ćete shvatiti da stojite u živom pijesku.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org