Za svoj 100. rođendan časna sestra poželjela poseban dar

Sestra Irène proslavila je svoj 100. rođendan početkom veljače. Poželjela je poseban dar.

Sa 100 godina života na Zemlji, od kojih je 60 posvećenih Kristu, s. Irène je, čini se, odlučna potući sve rekorde. Položila je svoje prve zavjete 1964., kada je imala 40 godina. Potom je četiri godine kasnije, 1969., položila svečane zavjete. Okružena cijelom svojom zajednicom proslavila je 100. rođendan 3. veljače. Sestre su joj čak pripremile i kiseli kupus, njezino omiljeno jelo, koje podsjeća na njezin rodni Alsace.

Najveća rođendanska želja

S. Irène već nekoliko mjeseci živi u domu za starije osobe Kćeri Križa. No, to nije spriječilo sestre njezine zajednice da je što češće posjećuju.

Dok je bila u samostanu, čuvala je kokoši koje je posebno voljela hraniti.

Nije zaboravila rođenje svog poziva. “Uvijek sam znala da je to to. Malo po malo, on se uvukao u moj život”, objašnjava ona, govoreći o Isusu. A kada o tome govori, s. Irena se doima kao uvijek sigurna u svoje zvanje. “Nema objašnjenja. On je Sin Božji, on je Isus. Dat će mi objašnjenja kad se popnem.”

Prije nego što se doselila u samostan, s. Irène je prešla Francusku… na svom mopedu. “Odmor sam provodila vani i okolo na svom mopedu, obilazeći Francusku da vidim sve znamenitosti”, prisjeća se. To je vrijeme kojeg se još uvijek rado sjeća, iako više ne može uživati ​​u ovom malom užitku.

Njena rođendanska želja? “Život vječni! Kad god Isus hoće!”, zaključuje časna.

NAJNOVIJE!