ZA ŽENE: 4 savjeta za pronalazak prave ljubavi

Dečki – odnosno oni za koje se vrijede udati – trebali bi te približavati Bogu, a ne udaljavati te od Njega.

Prije više od godine dana, žena i ja smo dobili svoje treće dijete – djevojčicu. Iako svako dijete volim na jedinstven način, ipak moram priznati da je imati kćer nešto drugačije.

Kao otac, više se brinem za svoju kćer. U jednom trenutku dobijete želju za skupljanjem oružja. I pored toga, osjećam da su životne pouke drugačije za dječake i djevojčice. Ono što poučavam svoje sinove razlikuje se od onog što ću govoriti svojoj kćeri.

Moja kćer je trenutno premlada da bi čitala te donosim nekoliko pouka koje ću joj prenijeti kad odraste, donosi blog Chastity Project.

1. Postoje mladići koji će te „voljeti“ zbog tvog tijela a postoje i oni koje će te voljeti zbog tebe kakva jesi.
Nemaju svi mladići najbolje namjere. Postoje mladići koji će izraziti interes za tebe zbog onoga što ti možeš učiniti za njih. Ali postoje drugi koji će te voljeti zbog tebe same i koji će poštivati tvoje tijelo. Mladići će ponekad lagati kako bi ostvarili ono što žele – nećeš biti u stanju razlikovati ono što govore od onog što žele. Njihova djela će ti otkriti njihov karakter.

2. Dobro je željeti da te muškarac vodi kroz život.
Društvo će ti tvrditi da ženstvenost znači da si samostalna i neovisna i da ne trebaš nikog da te vodi kroz život. To nije u potpunosti istina. Isus je pozvao sve da nasljeduju njegov poziv „Dođi, slijedi me!“. Svi imamo potrebu da nas netko vodi, osobito kad u životu dotaknemo dno. Najveću snagu i slobodu osjećat ćeš kad ćeš biti u povezanosti s Isusom. To se može primijeniti i na vezu. Muškarac koji će te voditi bliže Isusu – vrijedan je da ga slijediš.

3. Biti sama – nešto je što treba njegovati i cijeniti, a ne odbaciti tu pomisao.
Previše dana prođe u životima mladih djevojaka koje čekaju na princa na bijelom konju. Stvarnost je drugačija – vrijeme kad si sama kratko traje. To je vrijeme koje moraš iskoristiti kako bi upoznala sebe, kako bi rasla i kako bi upoznala slobodu koju nećeš imati jednom kad se udaš i postaneš majka. Cijeni to vrijeme u životu i ne brini za Gospodina Pravog. Ljubav će te pronaći kad za to bude bilo vrijeme.

4. Povezanost s Bogom je važnije od bilo čega što ti neki mladić ikad može dati.
Život je samo treptaj oka u usporedbi s vremenom provedenim s Kristom u vječnosti. Cilj svakog života i poziva je življenje u rastu povezanosti s Bogom. Brak – u kojem se živi prema Božjem planu – svjedoči i razvija blizinu s Bogom.

Mladić nikad ne bi trebao zamijeniti tvoju intimnost s Bogom. Jedina povezanost s nekim mladićem je dobra ukoliko se istovremeno razvija intimnost s Bogom. Dečki – odnosno oni za koje se vrijede udati – trebali bi te približavati Bogu, a ne udaljavati te od Njega.

Izvor: Laudato.hr

NAJNOVIJE!