NaslovnicaDuhovnostZabrinutost je grijeh: Bog želi da živimo oslobođeni od briga

Zabrinutost je grijeh: Bog želi da živimo oslobođeni od briga

Zabrinutost je grijeh. Riječ Božja nam kaže: "Ne brinite se ni za što." (Fil 4,6) Bog želi da živimo oslobođeni od briga. I ima dobar razlog za to!

“Ne brinite se ni za što.” (Filipljanima 4,6)

Ima tako mnogo toga što nas može zabrinjavati: mogućnost da obolimo od raka, srčane tegobe ili mnogo drugih bolesti, hrana koja je navodno štetna, smrt nesretnim slučajem, dolazak komunista na vlast, nuklearni rat, pomahnitala inflacija, neizvjesna budućnost, loša perspektiva za djecu koja odrastaju u ovakvom svijetu. Mogućnosti su bezbrojne.

A riječ nam Božja kaže: “Ne brinite se ni za što.” Bog želi da živimo oslobođeni od briga. I ima dobar razlog za to!

Zabrinutost je nepotrebna. Bog pazi umjesto nas. On nas drži na dlanovima svojih ruku. Ništa nam se ne može dogoditi ako on to ne dozvoli. Mi nismo žrtve nekakvog skoka u nepoznato, neočekivanog događaja ili sudbine. Naši su životi planirani, uređeni i vođeni.

VIDI OVO: 7 obećanja koja Isus daje kako bi nas oslobodio od zabrinutosti i tjeskobe

Uzaludno je brinuti se. Zabrinutost nikad ne rješava problem niti otklanja krizu. Kao što je netko rekao: “Tjeskoba neće nikad otjerati jad iz sutrašnjega dana, nego će samo iscrpsti snagu iz današnjega.”

Zabrinutost je štetna. Liječnici se slažu da su mnoge bolesti njihovih pacijenata uzrokovane brigama, napetostima i razdražljivošću. Čir visoko prednjači na popisu bolesti povezanih s brigama.

Zabrinutost je grijeh. “Ona sumnja u Božju mudrost i indirektno kaže da Bog ne zna što čini. Ona sumnja u Božju ljubav i kaže da njega nije briga. Sumnja u Božju moć i kaže da on nije sposoban nadvladati okolnosti koje su uzrok moje zabrinutosti.”

VIDI OVO: Nemirni ste i puni briga? Veliki mir će vas preplaviti kada u ovo postanete uvjereni!

Vrlo često smo ponosni na svoju zabrinutost. Kad je muž prigovorio ženi što je neprekidno zabrinuta, ona je odgovorila: “Da se ja nisam brinula, malo bi se korisnoga ovdje učinilo.” Nikad se nećemo ovoga osloboditi ako to ne priznamo kao grijeh i odreknemo se u potpunosti. Tada ćemo moći s pouzdanjem reći:

Nemam ništa sa sutrašnjim danom, moj Spasitelj brine za to;

Ako ga ispuni bolom i jadom, On pomoći će da nosim to. Nemam ništa sa sutrašnjim danom; Zašto mu terete nosit’ već sad?

Od njeg’ milost i snagu posudit ne mogu; Zašto da brige posuđujem tad?

Autor: William MacDonald

PROČITAJTE JOŠ: