6 zamki koje Sotona koristi kako bi nas odvukao u grijeh
Foto: Freepik.com

Sotona nam zbilja želi pomoći kako bi što više uživali u grijehu. Evo koje zamke Sotona koristi kako bi nas odvukao u grijeh.

Thomas Brooks, u svojoj knjizi Precious Remedies Against Satan’s Devices, sastavio je popis zamki koje Sotona koristi kako bi nas odvukao u grijeh. Autor Tim Challies u svom članku prenosi njih šest:

1. On nam nudi mamac, ali skriva udicu. Sotona nam pokazuje zadovoljstvo i korist koji može doći kad popustimo grijehu, ali skriva gnjev i jad do kojeg će isto neizbježno dovesti.

2. On oslikava grijeh s bojama vrline. Sotona zna da, ako bi se grijeh predstavio kakav je, mi bi pobjegli od njega, te mu ne bi bili privučeni.

3. On nas uvjerava da je to samo mali grijeh. Želi te uvjeriti kako je taj grijeh nešto što možeš učiniti bez velike opasnosti za dušu.

4. On vam pokazuje da su čak i plemeniti ljudi griješili dok će skriti od vas njihovo žaljenje i kajanje. Sotona će vam pokazati neke velikane vjere koji su bez obzira na grijeh i dalje bili voljeni od Boga.

5. On predstavlja Boga kao nekoga tko je uvijek milostiv. Sotona će vas uvjeriti da se ne morate bojati tog grijeha, da ne postoji stvarna opasnost u tom grijehu, jer Bog je pun milosti, On uživa u milosti, spreman je biti milostiv, te je zbog milosrđa skloniji oprostiti nego kazniti.

6. On vas uvjerava kako je pokajanje jednostavna stvar. U situaciji kad vam dolazi s kušnjom, pokušat će vas uvjeriti da je djelo pokajanja lako napraviti, da uopće nije teško okrenuti se, priznati grijeh, žaliti radi grijeha i moliti Gospodinov oprost.