Zamolila Boga za znak
Snimka zaslona: YouTube

Kada je imala 13 godina, Yuri Lopez imala je mnogo razloga da sumnja u Boga. Nije imala dom, obitelj, a ni budućnost. No kada je Yuri bila spremna u potpunosti odustati, Bog je upotrijebio kutiju za cipele da joj da nadu. 

Yuri je odrasla kao siroče u Hondurasu. Čak i sada se sjeća kada je s dvije godine odvojena od svoje braće i sestara, uključujući i njezinu sestru blizanku.

„Bilo je jako teško“, prisjetila se, „Nije bilo struje ni vode.“  

Tijekom svog djetinjstva, Yuri je živjela u 14 sirotišta. 

Stvari su se činile beznadne. Kada je imala 6 godina Yuri je primila nevjerojatan blagoslov – kutiju za cipele koju je poslala organizacija Samaritan’s Purse kroz Operation Christmas Child. 

„Sjećam se da sam osjetila nadu po prvi put“, rekla je, „Bio je to moj prvi poklon za Božić.“ 

Kutije za cipele sadrže malene igračke, higijenske potrepštine i školski pribor. Te se stvari nama čine malene, ali one znače svijet djeci koja ih primaju. Dok dijele kutije, lokalni vjernici dijele evanđelje Isusa Krista s djecom. 

Primanje te kutije je Yuri pomoglo da zna da ima Nebeskog Oca koji ju voli i mari za nju. To je imalo jako velik utjecaj na njezin život – ne samo na dan kada je dobila tu kutiju, nego i ostatak njezinog života. 

VIDI OVO: Žena dobila neobičan znak od Boga da je njezin suprug izliječen

U kutiji za cipele je bilo nešto najvrijednije 

Iako je Yuri jako voljela igračke i sve drugo što je došlo u njezinoj kutiji, unutra je bilo nešto što je cijenila iznad svega drugoga. Bila je to fotografija djevojčice koja je spakirala tu kutiju i poruka koju je napisala. Pisalo je: „Isus te voli i ja te volim.“ 

Bog je bio Onaj koji je osigurao da ta kutija i poruka dođu do Yuri koja je očajno trebala čuti tu poruku. On ju je ujedno koristio više puta da progovori njezinom srcu. 

Kada je Yuri imala 13 godina sirotište u kojem je živjela nije moglo priuštiti njezino školovanje. Poslali su ju da radi u kuhinju te se činilo da je osuđena tamo ostati do kraja života. 

Te su ju vijesti teško pogodile. Otišla je u planine koje su okruživale sirotište, a ponijela je samo svoju kutiju za cipele. 

Tamo je usmjerila svoju ljutnju prema Bogu te ga je pitala ‘zašto?’ 

„Bila sam ljuta“, objasnila je, „Ljuta na Boga zbog života koji se činio beznadan.“ 

U očaju je Yuri zatražila Boga da joj se pokaže – da joj dokaže da je stvaran. Tada je otvorila svoju kutiju za cipele koju je primila prije mnogo godina. Prva stvar koju je vidjela bila je poruka od djevojčice na kojoj je pisalo: „Isus te voli i ja te volim.“ 

U tom trenutku je Yuri bez imalo sumnje znala da ju Bog nikada nije napustio. U potpunosti je primila Krista u svoje srce vjerujući da ima veći plan za njezin život bez obzira na to kako su okolnosti izgledale. 

„Znala sam da ima cilj za moj život“, rekla je, „Čak i ako je bilo jako teško, On je malo po malo otkrivao Svoje planove za moj život.“ 

Podsjetnik na Isusovu ljubav

Podsjetnik na Isusovu ljubav koji je Yuri našla u kutiji za cipele joj je dao snagu da nastavi dalje. Eventualno ju je Bog doveo u Ameriku. Ne samo da ju je blagoslovio divnom obitelji koja ju je posvojila, nego je iskoristio njezinu strast za nogometom da ju pošalje na fakultet. To je strast koju Yuri nastavlja koristiti da služi djeci i širi im evanđelje. 

Možete li zamisliti koliko bi njezina priča bila drugačija da nije primila tu kutiju kroz Operation Christmas Child? Njezina je samo jedna od tisuće i tisuće priča o tome kako Operation širi evanđelje i mijenja živote. 

Ta je organizacija aktivna od 1993. godine. U to vrijeme je preko 168 milijuna djece u više od 100 država primilo kutije za cipele ispunjene darovima. Utjecaj tih kutija na djecu bio je zaista nevjerojatan.