NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeZaposlenik restorana je platio večeru obitelji, nije očekivao što će dobiti zauzvrat

Zaposlenik restorana je platio večeru obitelji, nije očekivao što će dobiti zauzvrat

Mladi zaposlenik McDonald’sa je platio večeru obitelji koja je zaboravila novčanik. Nije očekivao nagradu koju će dobiti zauzvrat. 

Brittany je majka troje djece. Iako je navikla na svakakve situacije, taj dan nije bio njezin. Dan je bio stresan i Brittany je skoknula do McDonaldsa na brzu večeru.

Dovezla se autom da naruči dok su tri dječaka vrištala u autu. Dečki k’o dečki. No najgora je stvar što je posegnula za torbicom i shvatila da nije ponijela novčanik. 

„Srce, žao mi je, morat ću otkazati ovu narudžbu. Ostavila sam torbicu kod kuće kada smo otišli na trening“, rekla je blagajniku. To je večer na blagajni radio Wyatt, tinejdžer koji si je zarađivao džeparac. Bez imalo premišljanja, uzeo je i platio večeru mami i sinovima.

Oduševljena primjerom divne osobe

Wyatt to nije shvatio kao bitnu stvar, ali Brittany je bila oduševljena primjerom sjajne mlade osobe. Kasnije se vratila s gotovinom, no on nije htio primiti. „Želim da zna da kada učiniš nešto dobro, da će se ono vratiti deseterostruko“, rekla je.

Brittany je kontaktirala Wyattovu majku koja nije ni znala što je njezin sin napravio zato što se on nije hvalio.

Brittany je bila ustrajna. Saznala je da dečko radi da bi si kupio auto. Brittany je zbog toga objavila svoju priču na internetu i pokrenula skupljanje novca za njegov auto.

Nevjerojatno, ali mnogi su donirali i skupilo se preko 40 000 dolara (oko 250 000 kuna) za Wyattov auto, čak i za fakultet.

Skromni je mladić bio zahvalan, ali cijela ga je reakcija zatekla: „To je bio mali znak pažnje, a eksplodiralo je u nešto drugo. Nevjerojatno mi je pomisliti da tako malo djelo može dovesti do nevjerojatnih posljedica“.

”Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti!” (Galaćanima 6,9)