Dječak (5) je zaspao na klupi čekajući svoju mamu koja nikada nije došla. Nije poznato koliko dugo je tumarao ulicama dok nije zaspao od umora.

Ukrajinska policija spasila je je u subotu petogodišnjeg dječaka koji je, umotan u tanku deku, spavao na klupi u jednoj ulici u Ternopilju.

Dječaka koji se tresao od hladnoće ugledali su prolaznici nešto iza ponoći i odmah pozvali policiju. Ubrzo su na lice mjesta stigli policajci Miroslav Galunka i Jurij Gladčuk, a kada su probudili dječaka i upitali ga zašto je sam i gdje su mu roditelji, njegove riječi su ih skoro dovele do suza.

Zaspao sam čekajući mamu, ali ona nikad nije došla – rekao je uzemireni dječak koji se neprekidno tresao od hladnoće.

VIDI OVO: Mama ga je ostavila jer je bio ”ružan”, no Bog je učinio nevjerojatno

Miroslav je zatim uzeo dječaka u naručje i odnio ga u policijsku stanicu gdje su ih čekali liječnici Hitne pomoći koji su pregledali mališana. Srećom, dijete je zdravo i dobro. Međutim, roditelje još nisu pronašli.

Mališan je proveo nekoliko sati u policijskoj stanici, nakon čega je smješten u prihvatilište Centra za socijalni rad, a potraga za majkom i dalje traje.

Sumnja se da je majka napustila mališana uz obećanje da će se ubrzo vratiti po njega, ali nije došla. Nije poznato koliko je dijete samo tumaralo ulicama dok nije zaspalo od umora.

https://www.facebook.com/ternopilpolice/videos/2437669146533134/?t=0