”MI ĆEMO SAMI”: Zašto Bog ne voli kada uzimate stvari u svoje ruke?

Prorok Izaija je rekao Izraelu: “Teško sinovima odmetničkim! – riječ je Jahvina. Oni provode osnove koje nisu moje, sklapaju saveze koji nisu po mom duhu, i grijeh na grijeh gomilaju” (Iz 30,1). Hebrejska riječ za teško ovdje označava duboku žalost i tugu nad onim što Bog opisuje kao odmetništvo, što znači otpad, tvrdoglavost, odlazak.

Jednostavno rečeno, Bog je rekao: “Moj narod se više ne savjetuje sa mnom. Ne traži me za vodstvo i savjet. Umjesto toga, oslanja se na ruku tijela; svaki put kad nešto učini ne tražeći mene, nego se okrećući svijetu za pomoć, gomila grijeh na grijeh. Ostavili su svoje pouzdanje u jaku ruku Gospodnju.”

Danas na odmetništvo mislimo kao na odbijanje poslušnosti Riječi Božjoj te se okrećući drogi, alkoholu, seksualnom nemoralu i drugim velikim grijesima. Ali odmetništvo o kojem Bog ovdje govori daleko je neugodnije od tih stvari. Gospodnji vlastiti narod je govorio: “Nemojmo ovim dosađivati Bogu; imamo mudrost pa ćemo sami raditi.”

Božji narod je predobro znao da se mora uzdati u Gospodina u svakoj situaciji, bez obzira kako beznačajnoj. Psalmi su ih neprekidno na to podsjećali: “Moja mi se duša utječe tebi! U sjenu se tvojih krila zaklanjam” (Ps 57,2). “Ti postade meni pomoć, kličem u sjeni krila tvojih” (Ps 63,8).

Gospodin je ojađen kad poduzmete korake kako biste pokrenuli svoje planove bez čekanja na njega. Vi zapravo želite moliti u vezi sa svim i dopustiti Bogu da ima kontrolu, ali prečesto kad se pojavi kriza i stvari napreduju sporo, završavate uzimajući stari u svoje ruke.

Možda postajete nestrpljivi s Gospodnjim rasporedom, ali važno je upamtiti da vaše vlastito rasuđivanje neće ostvariti Božji najbolji plan. A Riječ obećava zaklon i klicanje kad se uzdate u njega.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org