Zašto je Isus je iz nebeskog doma došao u štalu sa životinjama?

Isus je iz nebeskog doma došao u štalu sa životinjama. Sve to kako bi mi mogli imati dom u raju. Mi uljepšavamo priču o Njegovu rođenju u Betlehemu.

Jedna od pjesama koji možemo čuti u ovo doba godine jest „There’s No Place Like Home for the Holidays“ (hrv. Najljepše mjesto za blagdane je dom). No, možda ideja o odlasku kući za Božić u vama ne izaziva tople osjećaje ili možda niste u mogućnosti otputovati kući ove godine. 

Dom je, za mene, bio nekako neodređen dok sam odrastao. Nikada nisam imao ono što biste nazvali domom. Živjeli smo u kućama, živjeli smo u stanovima i živjeli smo u hotelskim sobama. Ponekad smo odsjedali u kućama drugih ljudi. Budući da je moja majka trčala okolo živeći svoj ludi život, nikada nisam imao ništa ni slično domu. 

Svi mi duboko čeznemo za domom

No, sve se popravilo kada je Krist ušao u moj život. I tada sam upoznao Cathe te smo sagradili dom s naša dva sina. Nije to bio neki luksuzan dom. Zapravo, namještaj nam je bilo iz Vojske spasa te se raspadalo. No, bio je to dom pun ljubavi i bio je to prvi put u životu da sam zaista shvatio što znači dom. Zapravo sam htio biti kod kuće. 

VIDI OVO: Zašto je Isus rođen u jaslicama?

Mislim da, duboko unutra, svi mi čeznemo za domom. 

Isus je iz nebeskog doma došao u štalu sa životinjama. Sve to kako bi mi mogli imati dom u raju. Mi uljepšavamo priču o Njegovu rođenju u Betlehemu, kada je zapravo to bilo vrlo hladno, vlažno i nehigijensko mjesto za rođenje bebe. No, točno nam je tamo Gospodin došao: u skromnoj štalici. 

Rođen je kako bi mi mogli biti nanovo rođeni. Isus je rekao: „Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti“ (Ivan 14,23). 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ida U.; Izvor: Harvest.org