Zašto Isus treba biti na prvom mjestu u našem životu?

Veliki Charles Spurgeon jednom je izjavio, „Ako vam Krist nije sve, On vam nije ništa“. I nakon više od stotinu godina kasnije nakon što su ove snažne riječi napisane, vjerujem da su one danas važnije nego ikada ranije i da se radi o jasnoj istini koja je potrebna za današnju duhovnu klimu.

I premda danas velik broj kršćana tvrdi da oni žive tako, vjerujem da njihova djela, riječi i ono što objavljuju na društvenim mrežama govori drugačije (čak i onda kada nisu imali namjeru da takvu poruku prenesu).

U Bibliji čitamo da je sve ono što se izdigne iznad Krista idol i da to treba biti stavljeno ondje gdje pripada. Zašto je to tako? Iz razloga što u istome trenutku kada počnemo više govoriti o pripadnosti političkoj stranci, seksualnom identitetu ili stvarima koje imamo nego o Kristu, mi smo službeno to ”nešto” proglasili bogom u našem životu. To postaje ono što štujemo. To postaje ono nešto na čemu smo odlučili zasnivati svoj identitet, a to je ono što će nas prijatelji moji voditi sve do cesto razočaranja i slomljenosti.

PROČITAJTE: ISUSU MOŽETE SVE REĆI: On će vas saslušati s ljubavlju i suosjećanjem, i neće prezreti vaš vapaj!

Savršen primjer ovoga je priča Abrahama i Izaka iz Postanka 22. Ondje čitamo kako je Izak postao idol u Abrahamovom životu, zbog čega je Bog iskušao njegovu odanost tako što je tražio da Abraham žrtvuje svoga sina. Bog, zbog svoje suverenosti i blagosti, zaustavio je Abrahama prije nego što je on mogao dovršiti čin. Ipak, to se nije dogodilo sve dok Bog nije vidio promjenu u Abrahamovom srcu i dok Abraham Boga nije stavio na mjesto gdje Bog treba biti – iznad svakoga i svega. Bog je ljubomoran na nas i on žudi za time da u našim životima bude najvažniji.

Ako je Isus zaista tvoj Gospodin, ne biste li o Njemu trebali najviše govoriti i za Njega živjeti? Idoli postoje u različitim oblicima, a mi trebamo naučiti voljeti Isusa više od bilo čega drugoga na svijetu, bez obzira na to koliko nam druge stvari mogu biti važne.

Volite Isusa više od:

Volite Isusa više od svoga posla.

Volite Isusa više od svojih financija.

Volite Isusa više od stvari koje posjedujete.

Volite Isusa više od svoje obitelji.

Volite Isusa više od svoga supružnika.

Volite Isusa više od svoje djece.

Volite Isusa više od svoje crkve.

Volite Isusa više od svoga pastora.

Volite Isusa više od političke stranke u koju ste učlanjeni.

Volite Isusa više od svoje zemlje.

Volite Isusa više od svoga predsjednika.

Volite Isusa više od svoje etničke pripadnosti.

Volite Isusa više od svoje seksualnosti.

Volite Isusa više od svog seksualnog identiteta.

Volite Isusa više od svog mišljenja.

Volite Isusa više nego što volite sami sebe.

Ova vrsta ideologije možda neće biti toliko popularna, ali to ne znači da ona ne treba biti stvarnost kršćanskog života. Isus želi da Njegovi sljedbenici žive na ovakav način. Prekrasna stvar je ta koliko život postaje ispunjavajuć kada uistinu odlučimo staviti Isusa iznad svega i sviju ostalih.

Da, svjestan sam da je ovo suprotno od onoga što nas kultura i društvo uče o životu, ali zapamtite da nismo nikada niti bili pozvani da izgledamo ili da živimo kako živi ovaj svijet. To je kršćanstvo iz prve ruke. Pozvani smo da budemo drugačiji, da izgledamo drugačije, da drugačije kupujemo, glasujemo drugačije, volimo drugačije, govorimo drugačije i da se ponašamo drugačije. Pozvani smo da idemo u drugačijem smjeru od onoga u koji svijet ide. (Rimljanima 12, 2)

Stavite Isusa iznad svega.

Autor: Jarrid Wilson; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Jarridwilson.com