NaslovnicaDuhovnost4 razloga zašto trebate otvarati Bibliju svaki dan

4 razloga zašto trebate otvarati Bibliju svaki dan

Zašto svaki dan trebate otvarati svoju Bibliju? Donosimo 4 dobra razloga!

Zatvorena Biblija je poput gladovanja, jer ne želite otvoriti hladnjak. To je kao da ste napadnuti, a mač držite u koricama. To je kao da se žalite da vas voljena osoba nikad ne zove, a vi također nikad ne pogledate u svoj mobitel da provjerite.

Kada otvorite svoju Bibliju, nevjerojatne stvari se događaju u duhovnom području, u vašem srcu, i što je najvažnije u vašoj vezi s Bogom.

4 razloga zašto trebate otvarati Bibliju svaki dan

1. Kada otvorite svoju Bibliju, demoni bježe

Probudite li se ikada ujutro s neobjašnjivom težinom, kao da je nevidljiva težina u zraku i gura vas prema dolje? Vozite li se zabrinuti na posao, tiho pateći u vlastitom umu dok razmišljate o tome da morate trpjeti svoje zle kolege ili opresivnog šefa? Ili možda imate želju ugoditi Bogu, ali svaki put kada se ponovno obvežete, čini se da u vaš život dolazi niz novih iskušenja?

Efežanima 6, 12 objašnjava: “Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima.”

Ne trebamo kriviti demone za svaki problem s kojim se suočavamo na ovoj planeti. Mi donosimo odluke i uvijek ćemo biti odgovorni za te odluke (Galaćanima 6, 7-9). Pa ipak, kada čitate Bibliju, kristalno je jasno da imamo duhovnog neprijatelja koji radi u nevidljivom carstvu i koji je protiv nas.

Srećom, Bog nam je dao oružje, svoju Riječ. Efežanima 6, 17-18 kaže da trebamo uzeti “mač Duha, koji je riječ Božja, moleći se u svako vrijeme u Duhu, svakovrsnom molitvom i prošnjom.”

2. Kada otvorite svoju Bibliju, svjetlo će zasjati na vašem putu

Ovaj svijet je mračan i okrutan. Staze kojima hodamo krivudave su i moramo biti na oprezu. Gdje god pogledate, netko ili nešto vam govori da ih slijedite. Dakle, kako možemo znati kojim putem Bog želi da idemo?

Psalam 119, 105 kaže: “Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi.” Ako želite znati kamo vam Bog govori da idete, tada apsolutno morate otvarati svoju Bibliju svaki dan, pažljivo je čitati i uz molitvu moliti Duha Svetoga da vam pomogne primijeniti je u svom životu.

3. Kada otvorite svoju Bibliju, vaša će se sposobnost razlikovanja ljudi povećati

Lica tako varaju. Osmijesi, svijetle oči i blage riječi mogu nas prevariti da se zaljubimo u ljude koji će nas samo povrijediti. Dakle, kako možemo tražiti da nekoga volimo i da nas netko voli, a da pritom ne budemo zavedeni? Hebrejima 4, 12-13 kaže:

“Živa je, uistinu, Riječ Božja i djelotvorna; oštrija je od svakoga dvosjekla mača; prodire dotle da dijeli dušu i duh, zglobove i moždinu te prosuđuje nakane i misli srca. Nema stvorenja njoj skrivena. Sve je, naprotiv, golo i razgoljeno očima Onoga komu nam je dati račun.”

Kroz ispunjavanje vašeg srca Božjom Riječi, Duh Sveti će vam pomoći da znate tko hoda s Bogom, a tko se samo pretvara. Potrebna je stalna praksa da bismo imali sposobnost razlikovati dobro od zla.

4. Kada otvorite svoju Bibliju, čujete Božji glas

Svijet stiska i viče: “Zašto šutiš, Bože? Zašto mi ne odgovaraš? Ako si stvaran, zašto se ne pokažeš?” Pa ipak, sve vrijeme, dok stiskaju šake protiv Boga, odbijaju otvoriti Bibliju i čitati je.

PROČITAJTE: Nemojte govoriti da Bog šuti dok vam je Biblija zatvorena

Ako je vaša Biblija zatvorena, nikada ne možete reći da Bog šuti. Umjesto toga, trebali biste reći da niste voljni slušati Boga. Bog uvijek govori kroz svoju Riječ, ali ako želimo čuti njegov glas, moramo je otvoriti i čitati, osluškujući vodstvo Duha.

Kao što 2. Timoteju 3, 16-17 kaže: “Sve Pismo, bogoduho, korisno je za poučavanje, uvjeravanje, popravljanje, odgajanje u pravednosti, da čovjek Božji bude vrstan, za svako dobro djelo podoban.”