NaslovnicaDuhovnost4 razloga zašto se neki vjernici osjećaju napuštenima od Boga

4 razloga zašto se neki vjernici osjećaju napuštenima od Boga

Prema Bibliji, Bog nikada neće napustiti vjernika. Zašto se neki vjernici ipak osjećaju napuštenima od Boga?

Bez obzira koliko život bio težak, Bog daje obećanje da nas neće ostaviti.

Ta on je rekao: “Ne, neću te zapustiti i neću te ostaviti.” (Hebrejima 13, 5)

Zašto se ponekad nekima čini kao da ih je Bog napustio?

4 razloga zašto se vjernici osjećaju napuštenima od Boga

1. Vjerujete u sotonsku laž zbog koje se osjećate napušteno od Boga

Ako ste iskreni vjernik, ne vjerujem da demoni mogu kontrolirati vaše tijelo, ubrizgati loše misli izravno u vaš um ili kontrolirati život na izravne načine. Kada vas Isus oslobodi i Duh Sveti se nastani u vama, Sotona vas više ne može izravno kontrolirati kao što je mogao dok ste bili nevjernik (1. Ivanova 4, 4; Jakovljeva 4, 7; 2. Korinćanima 3, 17; Galaćanima 5, 1; Ivan 8, 36).

Pa ako Sotona i njegovi demoni više ne mogu izravno kontrolirati kršćane zbog Duha Svetoga u nama, kako to da još uvijek možemo biti duhovno napadnuti? Biblija je jasna da neprijatelj i dalje neprestano napada kršćane, ali sada to čini objavljujući laži preko nevjernika i lažnih proroka (1. Timoteju 4, 1-2).

U Bibliji se Sotona ne naziva ocem posjedovanja, ocem kontrole ili ocem zemaljskih problema. Ne, Biblija nam govori da je on otac laži (Ivan 8, 44). Stoga, jedan od razloga zašto se možete osjećati napuštenim od Boga je taj što vjerujete u Sotoninu laž da vas je Bog napustio. Sotona nema moć kontrolirati vas, ali ako vjerujete njegovim lažima, past ćete na njegove napade.

2. Niste iskreno povjerovali ili gajite neki grijeh

Kada ste spašeni, ne možete izgubiti svoje spasenje. Naravno, mnogi ljudi misle da su spašeni iako to nisu, jer ako se okrenu od Krista to znači da nikada nisu bili stvarno spašeni (1. Ivanova 2, 19). Oni koji su istinski spašeni pokazivati ​​će plod Duha, a ne djela tijela (Galaćanima 5, 16-26). Oni će se pokajati za grijeh i nastojati da budu sličniji Kristu sve više i više kako život bude prolazio.

Nažalost, kršćani još uvijek povremeno griješe i moguće je proći kroz razdoblje nazadovanja ( 1. Ivanova 1, 8-10 ). Iako vaš grijeh ne može nadmašiti Božju milost, može uzrokovati probleme u vašem osobnom odnosu s Bogom – tijekom tog razdoblja ili pobune vaša će bliskost s Njim patiti.

PROČITAJTE: Kršćansko obraćenje: Što ono znači i je li istinito?

Pokajte se, obratite se Kristu, a Biblija kaže da će vam Bog oprostiti. Vaš će odnos biti obnovljen Isusovom krvlju (1. Ivanova 1, 9).

3. Probleme s ljudima projicirate na svoj odnos s Bogom

Znate li da ne postoji niti jedan biblijski stih u cijeloj Bibliji koji nam zapovijeda da vjerujemo drugim ljudima? Naređeno nam je da volimo ljude, ali nigdje nam nije naređeno da im vjerujemo. Zapravo, često nam se govori da im ne vjerujemo ( Jeremija 17, 5; Mihej 7, 5-6). Zapovjeđeno nam je da se pouzdajemo u Boga (Izreke 3, 5-6; Hebrejima 11, 6).

Ne kažem da nikada ne treba vjerovati ljudima. Povjerenje treba iskazati iz naše ljubavi i kada želimo imati zdrav odnos s nekim. Samo ukazujem na činjenicu da ne biste trebali tretirati svoje odnose s ljudima na isti način kao odnos s Bogom. Često poistovjećujemo to dvoje. Kada nešto krene loše u našim ljudskim odnosima, često krivimo Boga.

4. Prolazite kroz oluju koja vas želi približiti Bogu

Teška dolina nije dokaz da vas je Bog napustio. Kao što Psalam 23, 4 kaže: “Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni.” Često u dolini Boga najviše tražimo i On nam pomaže pronaći put do novih visina s njim.

Ako upravo sada prolazite kroz oluju, možete se osjećati kao da vas je Bog napustio. Ali nije. On je s vama, radi u vama i pomaže vam da prebrodite teške dane kako biste bili još sigurniji u svom hodu s njim.

Ostani vjeran Bogu, jer On će uvijek biti vjeran tebi!