Zbog teške bolesti pluća nije mogla disati
Snimka zaslona

Zbog teške bolesti pluća Jennifer godinama nije mogla disati, no dogodilo se čudo nakon što su joj transplantirali pluća.

Jennifer Jones dijagnosticirali su ovaj genetski poremećaj kad je imala 29 godina. Očekivani je životni vijek s tom bolešću svega 37 godina.

Žena je podvrgnuta kompliciranoj transplantaciji pluća kako bi eventualno dobila drugu šansu. Njezin je zaručnik Robert Ronnenberg (38) snimio čudesan trenutak u kojemu je njegova draga prvi put udahnula kisik svojim novim plućima.

Njenom djetetu je dijagnosticirana ista bolest

Još kao dijete, Jennifer su testirali na cističnu fibrozu, ali rezultati su bili negativni. “Cijelog se života mučila s disanjem i jako je često kašljala, što su liječnici opravdavali astmom ili alergijom i to su tako tretirali”, priča Robert.

Tek nakon što je njezinu drugom djetetu Wesu dijagnosticirana cistična fibroza 2007. godine, njoj su ponudili da se ponovno testira. Netom prije njezina 30. rođendana napokoon su joj postavili pravu dijagnozu.

Sljedeći je test pokazao kako su sirotoj ženi pluća radila samo 65 posto. Liječila se tabletama i ostajala u bolnici jednom ili dvaput godišnje, ali njezino se stanje polako pogoršavalo.

U listopadu 2016. sve je kulminiralo i Jennifer je trajno spojena na kisik. Stavljena je na popis kandidata za transplantaciju pluća i tražio se donator. Točno godinu dana poslije, testiranje je otkrilo kako njezina pluća rade s još samo 10 posto snage.

Zaručnik je snimio njezino buđenje iz anestezije

Istog popodneva primila je poziv da su nova pluća spremna i da može na operaciju. Nakon zahvata je Robert uključio kameru i počeo bilježiti njezino buđenje iz anestezije.

Kad su joj liječnici počeli skidati crijevo iz usta, Jennifer je izgledala vrlo uplašeno, a onda šok kad je udahnula. “Osjećala sam se kao da letim. Mislila sam da sam tamo gore i da ne mogu udahnuti dovoljno duboko. Bilo je nevjerojatno”, rekla je za ABC6.

Jennifer se odlično oporavlja, rekao je njezin zaručnik četiri mjeseca nakon operacije. “Može razgovarati bez zaustavljanja kako bi udahnula, može se umiti ispod tuša bez straha od vode jer nije mogla zadržavati dah”, rekao je Robert.

Par je odlučio podijeliti Jennifeinu priču kako bi potaknuo ljude na doniranje organa. Neka Bog blagoslovi ovu ženu i njenu obitelj!