TEST: Kako u 30 sekundi provjeriti zdravlje srca?

Pomoću ovog jednostavnog testa u 30 sekundi možete provjeriti zdravlje srca. Trebate samo umivaonik s hladnom vodom.

Vaše srce može kucati čak i ako nije povezano s vašim tijelom i to je ono što ovaj organ čini moćnim.

Srce je jedan od najbitnijih organa pa je zbog toga vrlo važno da živite zdravo kako bi s njim sve bilo kako treba. Bright Side donosi test kojim možete provjeriti zdravlje svog srca u samo 30 sekundi.

Test za zdravlje srca za koji trebate 30 sekundi

Prvi korak je da umivaonik napunite hladnom vodom, za još bolje rezultate razmislite da u vodu ubacite i led. Zatim stavite ruke u vodu s kockicama leda i držite ih 30 sekundi. To će vam pokazati kako vaša krv reagira kada dođe u kontakt s hladnoćom.

Test za zdravlje srca 1
Foto: Brightside.me

Možete dobiti dva rezultata. Ako su vam prsti crveni, to je dobra vijest. To zapravo znači da nemate problema s protokom krvi. Dakle, vaše srce i krvotok su zdravi.

Test za zdravlje srca 2
Foto: Brightside.me

Ako vam prsti postaju blijedi ili plavkasti, vjerojatno imate problem s cirkulacijom krvi.

VIDI OVO: 12 namirnica koje trebate izbjegavati ako želite zdravo srce

To se događa jer imate nisku razinu kisika u krvnim stanicama. U ovom slučaju pokušajte zagrijati ili masirati prste kako biste ih vratili u normalu, ako se to ne dogodi, posjetite liječnika.

Test za zdravlje srca 3
Foto: Brightside.me

Namirnice koje mogu poboljšati zdravlje srca

Namirnice koje mogu poboljšati zdravlje vašeg srca su češnjak koji snižava krvni tlak i ublažava vazokonstrikciju. Tamna čokolada normalizira krvni tlak i bori se protiv upala. Cimet se bori protiv srčanih bolesti i ateroskleroze, a avokado snižava razinu “lošeg” kolesterola i pomaže očistiti arterije.

NAJNOVIJE