10 znakova upozorenja da ste pod velikim stresom

Postoje znakovi ili signali koje će vam tijelo poslati ako ste pod velikim stresom. Donosimo njih deset na koje trebate odmah obratiti pozornost.

Lako je ovih dana biti preplavljen i slomljen stresom, jer situacija koje ga izazivaju ima na svakom koraku, a naše tijelo negativno djeluje na njega.

Razumijevanjem znakova upozorenja koje nam šalje naše tijelo možda možemo malo da poboljšamo situaciju i spriječimo da nas pogodi neki ozbiljniji zdravstveni problem. Ovo su samo neki od znakova kojima naše tijelo skreće pozornost na to da smo previše pod stresom.

Promjena težine

Gubitak ili dobivanje na težini događa se kada smo pod stresom. Stres utječe na metabolizam i distribuciju energije. Utjeha u hrani može rezultirati viškom kilograma, a gubitak apetita mršavljenjem.

Rad organa za probavu

Grupa stručnjaka ističe da su zatvor, proljev i iritirana creva su samo neki od znakova koje može izazvati stres.

Nesanica

Okretanje i prevrtanje u krevetu može biti posljedica toga što imate puno stvari na pameti. Loše spavanje izaziva samo još više stresa i to je proces koji se vrti u krug.

Problemi s kožom

Kada ste pod velikim stresom po koži vam se pojavljuju akne, a moguća je i pojava psorijaze i herpesa zostera.

Često ste prehlađeni

Ovo ima veze s imunitetom, jer ako ste često bolesni, tada to možda nema veze s vanjski čimbenicima već s vašim stresom kojemu ste izloženi.

Česte glavobolje i migrena

Svakodnevne glavobolje mogu biti uzrokovane stresom. To što ne jedete dovoljno, ne spavate i previše ste pretrpani obavezama, migrena je nužna posljedica toga.

Problemi sa srcem

Ovi problemi mogu se javiti kao posljedica stresa na poslu, u vezi ili općenito cjelokupnog izlaganja stresu. Vrlo je važno pronaći način da se izborite sa stresom i tako zaštitite vaše organe i tijelo.

Gubitak kose

Nema ništa alarmantnije od toga kada vidite vašu četku punu dlaka. Stres je jako povezan s gubitkom kose i ćelavosti pa ako želite da zadržite vašu frizuru, smanjite stres.

Nedostatak koncentracije

Ljudi koji su izloženi stresu imaju velikih poteškoća s time da održe koncentraciju i obavljaju zadatke bez problema. Kada imate nekih problema koji vam izazivaju stres, teško se usredotočiti na vaše obaveze.

Nemate želju za spolnim odnosom

Stres je kriv zbog gubitka želje za seksom, a sve to dovodi do depresije i problema u braku. Problemi u braku zatim izazivaju dodatni stres i nažalost sve se to vrti u krug.