Zelena kava za mršavljenje
Foto: Unsplash

Čini li vas aromatična kava energičnim? A što ako kažemo da vam ova navika može pomoći da smršavite? Zanimljivo zar ne? Ali za to morate biti oprezni dok birate kavu.

Zelena kava za mršavljenje

Ne smeđa kava, već zelena može biti vaš novi prijatelj za mršavljenje. Prema istraživanjima, redovno uzimanje zelene kave zajedno sa zdravom hranom i redovnim vježbanjem može vam pomoći da brzo izgubite te dodatne kilograme.

Zelena zrna kave nisu pržena i zato sadrži kemijski sastojak koje se naziva klorogenična kiselina.

VIDI OVO: Kava je zdrava za jetru: Evo što tri šalice dnevno čine vašoj jetri

Poznato je da ovaj sastojak ima antioksidativne učinke koji pomažu u rješavanju stresa, što najviše doprinosi debljanju. Također, klorogenična kiselina vam može pomoći da se oslobodite viška masnoća povećanjem osnovne vrijednosti metabolizma u vašem tijelu.

Ovo može potencijalno smanjiti oslobađanje glukoze u krvotoku kroz jetru. Kao rezultat toga, vaše tijelo počinje sagorijevati višak masnoće i gubite težinu.

VIDI OVO: Evo zašto je gorka kava jedina koju biste trebali piti

I ne samo to, konzumiranje zelene kave može vas činiti sitim i spriječiti prejedanje što je glavni razlog debljanja. Ovo je važno za ljude koji nemaju kontrolu nad porcijom hrane.

Kako pripremiti i konzumirati zelenu kavu?

Zelena kava se može pripremiti na isti način kao i crna kava. Kavi možete dodati med ili cimet, kako biste joj dodali ukus. Iako možete popiti zelenu kavu u bilo koje doba dana, njeno konzumiranje neposredno nakon obroka smatra se izuzetno korisnim. Na taj način možete držati kontrolu šećera u krvi i može vam u učinkovitom mršavljenju.