NaslovnicaŽivotAko želite čuti Boga, OVO trebate činiti

Ako želite čuti Boga, OVO trebate činiti

Poslušaj ovo, Jobe: stani i promotri Božja čudesna djela“ (Job 37,14).

Ponekad se kao odrasli počnemo duhovno koprcati. Ne možemo se umiriti i biti tihi.

No, morate se utišati ako želite čuti da Bog govori. Ako želite čuti Božju viziju, onda ćete morati isključiti televiziju. Ne možete istovremeno slušati Boga i TV!

Moguće je da vam Bog nikad ne govori jer nikad ne šutite. Nešto se uvijek događa u vašem umu, stoga, dok Bog pokušava prodrijeti do vas telefonom života, dobiva zauzeti signal. Morate sami rezervirati vrijeme samo za Boga.

Biblija kaže u Jobu 37,14: Poslušaj ovo, Jobe: stani i promotri Božja čudesna djela.“

Bog želi provesti vrijeme s vama. Zapravo kaže: „Stani, umiri se, budi tiho i nauči se biti u samoći kako bih mogao razgovarati s tobom.“

Je li dobivanje Božjeg sna za vaš život vrijedno dana vašeg života? Jeste li ikada uzeli cijeli dan i ne činili ništa drugo osim bili sami s Bogom? Razgovarajte s Bogom u molitvi. Neka vam Bog govori kroz Bibliju. Opustite se. Razmišljajte. Zapišite misli koje vam stavlja u um. Postavite neke ciljeve. Pregledajte svoj raspored. Postavite prioritete. Provedite dan govoreći: „Bože, gdje želiš da idem? U kojem smjeru želiš da se moje noge kreću?

Bog govori ljudima koji uzmu vremena i slušaju – ne samo jedan dan, već na redovnoj osnovi. To se naziva tiho vrijeme, i to je kada možemo imati intimni razgovor s Bogom.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Pastorrick.com