Želite se promijeniti na bolje? Nećete uspjeti bez OVOGA!

Često puta čekamo na Boga da nas On promijeni. Ne, vi zapravo ne čekate na Boga. Bog čeka na vas!

Ako se doista želite promijeniti na bolje, bez OVOGA nećete uspjeti!

Da iza prijašnjega života odložite staroga čovjeka, koji se raspada u željama prevarljivim“. (Efežanima 4, 22)

Promjena zahtijeva donošenje izbora. Nije dovoljno sanjati o promjeni. Nije dovoljno željeti se promijeniti. Kako bismo se promijenili trebat ćemo donijeti odluku. Moramo odlučiti promijeniti se.

Promjena se događa s namjerom. Hoćemo li biti drugačiji za šest mjeseci? Hoćemo li za godinu dana biti bolji nego što smo sada? Hoćemo li biti zdraviji, snažniji i zreliji? Hoćemo li biti sretniji? Hoćemo li manje biti u dugovima? Hoćemo li biti Kristolikiji?

Mogu vam odmah dati odgovor na sva ova pitanja. Sve to će se dogoditi ako odlučimo promijeniti se, jer ništa od toga se neće dogoditi slučajno.

Trebate razmišljati unaprijed gdje biste željeli biti na kraju ove godine, gdje želite biti za tri godine, šest godina ili desetljeće od danas. Želim da budemo bolji za deset godina nego što smo danas, ali to nećemo biti osim ako tako ne odlučimo.

Promjena zahtijeva izbor

Često puta čekamo na Boga da nas On promijeni. Ne, vi zapravo ne čekate na Boga. Bog čeka na vas! On čeka na to da kažemo: „Da Gospodine, spreman sam poduzeti ove promjene“.

Kako bismo rasli trebamo donositi odluke s namjerom. Rast se ne događa bez promjene, nema promjene bez gubitka i nema gubitka bez boli. Ako želimo rasti onda se trebamo mijenjati, a promjena znači da pustimo neke stare navike i usvajanje novih. To je kao ljuljanje na trapezu.

PROČITAJTE: Kršćansko obraćenje: Što ono znači i je li istinito?

Vježbači trapeza se ljuljaju sa jedne strane nakon čega trebaju posegnuti i uhvatiti drugu stranu. U jednome trenutku on mora pustiti jednu kako bi uhvatio drugu stranu, jer ako to ne učini neće uspjeti uhvatiti drugu stranu. Ako pomisli da se može zadržati na obje strane što se događa? Ostane na sredini i s vremenom pada dolje.

Možda ste vi zapeli u sredini i možda padate prema dolje jer niste pustili stare navike, stare obrasce ponašanja, stare načine razmišljanja. Moramo odustati od svojih starih načina.

Biblija kaže: „Da iza prijašnjega života odložite staroga čovjeka, koji se raspada u željama prevarljivim, i da se obnovite duhom uma svojega; i obučete novoga čovjeka, koji je stvoren po Bogu, u pravdi i svetosti istine“. (Efežanima 4, 22-24)

Drugim riječima – pustite to. Te stare navike, stare povrede, stari obrasci ponašanja, stari grijesi u svojim životima – pustite to. Biblija nam kaže neka to ostavimo i vjerujemo Bogu da On radi u nama „Jer Bog je, koji čini u vama, da hoćete i izvršite, kako mu je ugodno“. (Filipljanima 2, 13)

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!