Žena čitala Bibliju napadaču koji joj je prerezao grlo

Lindsay Wood vidjela je najgore što život ima za ponuditi. A način na koji živi svoju vjeru prilično je izvanredan. Kada je nasilni napadač upao u njezin dom i prerezao joj grlo, Lindsayina je reakcija sve začudila. Predana kršćanka čitala je Bibliju svom napadaču više od sat vremena. No, kada je istraga otkrila da je Lindsayin vlastiti sin isplanirao napad koji ju je trebao ubiti, ono što je sljedeće učinila ostavilo je ljude začuđene.

Napadnuta iz zasjede

Napad se dogodio nakon što su se Lindsay i njezin sin vratili s proučavanja Biblije. Dok je Lindsayin petnaestogodišnji sin Caleb iznosio smeće, provalnik je upao u kuću. Prišuljao se Lindsay s leđa i prerezao joj grlo. Ali umjesto da paničari, Lindsay je iskoristila ovaj uznemiravajući trenutak kako bi poslužila svome napadaču.

Iako je morala biti u iznimno velikim bolovima, Lindsay je čitala Bibliju svom napadaču više od sat vremena. Čak ga je pozvala sa sobom u crkvu. Nakon nekog vremena provedenog s njim, njezin ju je napadač odlučio ostaviti na životu, iskreno se ispričavajući zbog toga što joj je učinio.

I dok je Lindsayina reakcija na napadača iznenadila sve druge, njezina je majka rekla da taj čin svjedoči o Lindsayinoj ljubavi i nježnosti.

„Ona ne osuđuje ljude,“ Rekla je Jane, Lindsayina mama. „Ona ne kritizira ljude. Ona je posebna osoba.“

Lindsay je prevezena u bolnicu te su joj ozlijede liječene. Imala je više od 20 šavova, ali je bila živa. Nakon što je istraga otkrila da je napad bio sve, samo ne nasumičan, činjenica da je Lindsay još uvijek živa samo pokazuje da Bog čini svoje djela kroz nju.

Dodatak priči

Ono što je zanima inspektore u vezi Lindsayinog napada je to što nije bilo drugog motiva nego namjera da se nanese ozljeda. Kako su vlasti još dublje ponirali u slučaj, otkrili su što je točno bio motiv napada – ubiti Lindsay. Najgori je dio što je Lindsay 15-godišnji sin orkestrirao cijelu tu situaciju.

Prvoga je priča bila da je Lindsayin sin Caleb bio preplašen te se skrivao u dvorištu nakon što je napadač provalio. Otkriveno je, međutim, da je provalnik bio Calebov prijatelj – 16-godišnji Miguel.

Caleb je kontaktirao Miguela kao plaćenog ubojicu kako bi ubio Lindsay. Ali nakon što je Lindsay čitala Bibliju svom napadaču, Miguel je promijenio mišljenje. Odlučio je ostaviti ju na životu te se ispričao što joj je naudio.

Vijesti o upletenosti njezina sina morale su biti jednako bolne kao i sam napad. Ali kao žene velike vjere, Lindsay se odlučila moliti i oprostiti svom sinu i napadaču. Čak je otišla na sud kako bi svjedočila za dječake, moleći izricanje lakše presude.

Njezina je reakcija sve zaprepastila, uključujući odvjetnika njezina sina, Davida Schweppea.

„Koliko sam ja razumio, ona je oprostila i Calebu i Miguelu,“ rekao je. „Želi ih vidjeti rehabilitirane. Njezina sposobnost praštanja je izvanredna.“

Teško je zamisliti ovakvu reakciju na tako zle namjere. Ipak, Lindsay je stavila svoju vjeru u najsposobnije ruke koje postoje – Božje ruke! Molimo se da će Lindsayin izvanredan čin inspirirati obojicu dječaka da okrenu svoj život dobru.

NAJNOVIJE!