Žena je objavila priču o „sjajnom mužu“, ali fotografije prikazuju istinu koju nitko nije htio vidjeti

Žena je objavila priču o „sjajnom mužu“, ali fotografije prikazuju istinu o njegovom zlostavljanju koju nitko nije htio vidjeti.

Šminka može sakriti mnoge masnice. Dugi rukavi mogu sakriti crvenilo od rana.

Smiješak preko cijelog lica kada god ste u javnost može sakriti bol koju sa sobom nosite svake minute, cijelog dana.

Fotografije objavljene na društvenim medijima mogu pričati priču o idealnom životu.

Foto: Facebook

Ali stvarnost je mnogo drukčija. Istina je daleko od ljudskog vjerovanja, od fasade koju ste stvorili.

Govorite si da vrijedi ostati jer bi alternativa bila prebolna za djecu, ili da će on krenuti za vama ako ga napustite. Pa i dalje patite, dan za danom.

Foto: Facebook

Kada je 25-godišnja Julie Starr pročitala emocionalnu poruku na Facebooku koju je napisala Rachel Wilson, pogodilo ju je u živac. Rachel je saznala o ocu i mužu iz Colorada koji je navodno ugasio život svojim dvjema kćerima i svojoj trudnoj ženi.

Sve što j pročitala ukazivalo je da nitko nije znao kakvo se čudovište u njemu nalazi. Njezine objave s društvenih medija ukazivale su da je sve dobro i bajno.

„…njihova obitelj i prijatelji ‘nisu imali pojma’ da je bilo problema. On je ‘sjajan tip… sjajan muž i otac; kako bi on mogao tako nešto napraviti!?’“

Rachel je znala odgovor. Rachel ga je proživljavala godinama.

„Zato što je to napravio kada nitko nije obraćao pažnju.“

Julie je u Rachelinu priču dodala vlastita, slična iskustva. Naposljetku joj je bilo dosta ponižavanja i udaraca koje je redovito dobivala.

„Kada sam otišla svi su bili iznenađeni. Pitali su zašto ne ostanem. ‘Ne možeš samo odustati od braka’.“

Foto: Facebook

Zašto je onda otišla? Zato što život nje i njezine kćeri bio ugrožen.

Na Rachel i na Julie su pljuvali, davali im pljuske. Zvali su ih pogrdnim imenima. Govorili su im „Sretno s odlaskom. Nitko te ne bi ikada primio… pogledaj se.“

„TO NIJE LJUBAV.“

Julie su gurnuli i pala je na stolić za kavu. Kada je posegla za telefonom da pozove pomoć, njezina je bolja polovica uzela sve telefone u kući i sakrila ih da ne bi zvala policiju.

Foto: Facebook

Rachel je gledala svoga muža kako šakom radi rupe u zidu, u vratima spavaće sobe, u kupaoni, i kako namjerno s vratima udara o njezinu ruku. Bilo ju je previše sramota da liječnicima kaže što se zapravo dogodilo.

Zaključali su ih vani usred zime, sa običnom ljetnom majicom na sebi. Bježale su u svoju spavaću sobu i ključale vrata, pune straha da će on provaliti i ozlijediti ih.

„On te ne voli. Ako si ikada plakala dok ne zaspeš. Ako si se ikada molila Bogu da promijeni njegovo srce. Ako si se ikada molila da skupiš snage i napustiš sve. Napusti takav život. Odmah sada. Napusti ga prije nego ti završiš u vijestima. Napusti prije nego obitelj počne ispitivati što, kako, zašto se to dogodilo. Jer ‘oni nisu znali’. On je jak… ali ti si jača.“

Foto: Facebook

Obje žene cijelim srcem vjeruju da postoje dobri muškarci, oni koji neće podignuti svoj glas, kamoli ruku.

To su muškarci koje treba tražiti. To su muškarci koji će vas voljeti radi vas samih.

NAJNOVIJE!