Žena je poručila majci koju je srela kako bi bilo najbolje da se riješi blizanki s Downovim sindromom, a ova joj nije ostala dužna s odgovorom.

Kada je Savannah Combs ostala trudna, brzo je otkrila da je njezina trudnoća posebna. Za početak, rodila je monoamnijske blizance, što znači da će bebe imati vlastite amnijske vreće, ali će dijeliti posteljicu. A to je značilo da će biti identični.

Monoamnijski blizanci su već vrlo rijetki. No povrh toga, nakon njihova rođenja, Savannah je otkrila da ove slatke jednojajčane blizanke dijele još nešto zajedničko. Obje su rođene s Downovim sindromom.

“Monoamnijski blizanci kakvi jesu su sami po sebi vrlo rijetki. I onda na to dodate Downov sindrom, to je kao jedan na 2 milijuna,” objasnila je mama. “Vrlo je rijetko ono što imaju, ali bili su moji mali dragulji.”

Dijagnoza nije promijenila osjećaje ove majke

Savannah Combs tijekom trudnoće nije ni slutila da će se njezine slatki jednojajčane blizanke roditi s Downovim sindromom. Međutim, dijagnoza nije promijenila ništa o tome što je ova majka osjećala prema svojim djevojčicama, Kennadi Rue i Mckenli Ackerman.

“Htjela sam vas voljeti takve kakva jeste”, objasnila je ponosna mama .

Poput većine ponosnih roditelja, Savannah na društvenim mrežama dijeli fotografije i novosti o svoja dva mala čuda. Posebno se nada da će inspirirati druge i podsjetiti svijet da osobe s Downovim sindromom ne treba tretirati kao ništa manje od blagoslova kakav jesu.

Blizanke s Downovim sindromom

Mama se suočava s okrutnim primjedbama

Iako je većina povratnih informacija koje Savannah dobiva o svojim slatkim jednojajčanim blizancima pozitivna, ipak povremeno dobiva okrutne primjedbe. Ponekad se ljudi jednostavno ne mogu suzdržati da daju svoje mišljenje.

“Ne bih željela te bebe”, nije mogla odoljeti komentirati jedne osobe. “Kad bi moji ispali takvi, bili bi odmah spremni za usvajanje.”

Ali Savannah Combs imala je savršen odgovor na ovu prilično nepristojnu izjavu.

“Dobra stvar što je ih nisi rodila ti, nego ja. Bog je znao što radi dajući ove bebe pravim roditeljima koji će ih voljeti bez obzira na sve”, odgovorila je .

Savannah je potpuno u pravu! Bog ne griješi. Samo zato što su ove slatke jednojajčane blizanke rođene “drugačije”, to ih ne čini manje vrijednima ili voljenima.

“One imaju osjećaje, imaju srce koje kuca, znaju kako razgovarati. One znaju kako raditi stvari koje vi radite – one će doći do toga. Kao što sam rekla, možda su korak u zaostatku, ali one će to učiniti.“, rekla je Savannah .

Amen, Savannah! Ovi dragocjeni anđeli služe kao podsjetnik da to što netko možda ima posebne potrebe ne znači da se prema njemu treba ponašati drugačije.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare