NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeŽena rodila prvo dijete s 50 godina: Ona je naša čudesna beba!

Žena rodila prvo dijete s 50 godina: Ona je naša čudesna beba!

Susie Troxler i njezin suprug Tony, slave svoju „bebu-čudo“ nakon što je rođena kada je Susie imala 50 godina, a Tony 61. 

Par je stupio u brak 2008. godine, a tada su pretpostavili da će Susie zatrudnjeti kao i svi drugi. No „godina dana pretvorila se u dvije, a onda tri, a mi smo radili tako mnogo stvari da nismo toga bili svjesni“, rekla je Susie. 

„Kada je prošlo 10, 11 i 12 godina onda smo shvatili da nešto nije u redu, ali nismo bili sigurni što je to“, nastavila je. 

Troxleri su otišli kod specijalista za plodnost da otkriju o čemu je riječ te su shvatili da većina liječnika nije bila voljna pomoći 50-godišnjakinji da zatrudni, posebno zbog prethodnih zdravstvenih problema koji je par imao, piše People

„Imala sam mnoštvo mioma na maternici“, rekla je Susie, „Bila sam prestala, a Tony je imao nekih zdravstvenih problema te su mislili da od nas dvoje ne može nastati beba.“ 

„Uvijek su nam to lijepo upakirali, ali u konačnici je sve što smo dobili bilo jedno veliko ‘NE’. Rekli su da se to neće dogoditi i da će nam trebati jako puno pomoći“, dodala je. 

VIDI OVO: 5 stvari koje trebate znati prije nego što dobijete svoje prvo dijete

Žena prvo dijete 50 godina
Foto: WFMY News 2

Ginekologinja je bila voljna pomoći

No par, koji radi u medicinskim zanimanjima, je napokon pronašao ginekologinju Carolyn Harraway-Smith koja je bila voljna pomoći. 

„To je bio početak svega“, rekla je Susie. 

Prvo je prošla operaciju u siječnju 2019. godine da se uklone miomi, a nakon toga na obnovu jajašaca 2020. godine. Plan je bio započeti potpomognutu oplodnju te godine, ali se dogodila pandemija te prvi pokušaj oplodnje nije uspio. 

„Ništa nije uspjelo, bili smo na zadnjem embriju“, dodala je. 

Dogodilo se čudo i Susie je zatrudnjela. 

„Doveli su me na ultrazvuk i rekli su da se miče. Bila je malena, ali je bila tamo. Uskliknula sam od radosti“, rekla je Susie. 

29.9.2021. rođena je Lily Antonia Troxler. 

„Prije nego je rođena vrtjela me je oko malog prsta“, rekao je Tony, „Jako ju volim. Svaki put kada ju pogledam počnem zuriti u nju. Nevjerojatno je.“ 

„Oduševljeni smo. Ne spavamo, ali je sve vrijedno nje“, dodala je Susie, „Ona je naša čudesna beba.“