Žena je zaposlila beskućnika na svojoj farmi, no nije na tome stala

Snaga dobrote i zajedništva ponovno se pokazala u dirljivoj priči o ženi iz Ontarija koja je zaposlila beskućnika da radi na njezinoj farmi.

Danielle MacDuff, stanovnica Newcastlea, bila je zapanjena prizorom Briana Bannistera, čovjeka koji doživljava beskućništvo, čita knjigu i skuplja sitniš. Nakon 25-minutnog razgovora, MacDuff je ponudila Bannisteru posao na svojoj farmi, što je on sa zahvalnošću prihvatio.

“To me je pogodilo. Jednostavno je došlo iz srca i moram joj zahvaljivati svaki dan.”

Bannister, koji je živio u šupi, rekao je da je odustao od života nakon što je pobijedio ovisnost, preživio zlostavljanje i izgubio dvije žene, jednu u nesreći, drugu od raka. Ali MacDuffova ponuda da radi na njezinoj farmi došla mu je kao tračak nade.

Posljednja tri tjedna, Bannister je radio na MacDuffovoj farmi zajedno s njom i drugim članovima osoblja, brinući se o stotinama životinja uključujući koze, krave, konje i pse. MacDuff kaže da je Bannister bila od velike pomoći i da je pokazao dobrotu i suosjećanje prema životinjama.

Žena zaposlila beskućnika 1

Ova žena nije samo zaposlila beskućnika, već učinila i nešto drugo

Ali MacDuffova ljubaznost nije se zaustavila na ponudi posla Bannisteru. Dala mu je prvu frizuru u dvije godine, telefon i pomogla mu da pristupi financijskoj potpori.

Čak je postavila GoFundMe stranicu kako bi prikupila novac za Bannister kako bi imao hranu, odjeću i hotelsku sobu za spavanje. Cilj je bio 5000 CAD, ali zapanjujuće je prikupljeno preko 9000 CAD.

MacDuffova nastojanja nisu prošla nezapaženo od strane Bannistera, koji kaže da je oduševljen ljubaznošću zajednice. “To je neodoljivo. Ne mogu vjerovati da bi itko toliko mario za mene”, rekao je.

MacDuff kaže da se nada da će Bannisterova priča nadahnuti druge da pokažu dobrotu prema onima kojima je potrebna. “Kad bismo mogli sve maknuti s ulice u idealnom slučaju, to bi bila moja jedina želja, ali potrebno je puno ljudi da se okupe i to se dogodilo Brianu. Mislim da je to razlog zašto smo došli tako daleko u tako kratkom vremenu.”