Ispunjenje proročanstva: Mnogi Židovi se vraćaju u Izrael

Očekuje se da će tisuće Židova diljem svijeta imigrirati u Izrael ovo ljeto, tako ispunjavajući riječi biblijskih proročanstava.

Židovske imigrante koji su avionom došli u Izrael kako bi ga učinili svojim domom dočekala je velika zabava.

„Osjećam se tako sretno i voljeno i ne znam kako to objasniti. Tako je ludo što nas ljudi ovdje čekaju – zabava, glazba, cijela radost ovoga. Magično je“, rekla je Carolina Hidalgo, nova imigrantkinja iz Argentine.

„Uvijek sam jako uzbuđen kada vidim nove imigrante kako dolaze u Izrael. To mi je jako emotivno jer je riječ o prostiranju trima kontinentima: Europom, Latinskom Amerikom i Azijom“, rekao je Isaah Herzog, predsjednik Jewish Agency koja je odgovorna za imigraciju u Izrael.

„Svi su oni ovdje u jednom velikom događanju koje utjelovljuje veliku muku židovskog naroda u povratku u njihovu drevnu zemlju“, rekao je Herzog.

Ovo su prvi pridošlice na posebnim letovima ovoga ljeta.

„Djelujemo diljem svijeta. Ove godine ćemo imati 30 000 imigranata iz 40 zemalja. To je zaista predivna priča“, nastavio je.

Među pridošlicama su samci iz Brazila i Argentine koji će učiti hebrejski u posebnoj školi nekoliko mjeseci. Nakon toga će tražiti posao ili nastaviti s višim obrazovanjem.

„Glumica sam pa ću pokušati raditi s tim. Ujedno sam i kozmetičarka tako da sam došla i s time na umu“, rekla je jedna od pridošlica, Hidalgo.

„Ovdje sam kako bih učio hebrejski u školi, a nakon toga ću godinu u pol biti u vojsci. A tada ću, kao i svi Izraelci, putovati te ću se vratiti kako bih studirao glazbu u Jeruzalemu“, rekao je Octavio koji je stigao iz Argentine.

„Prvo želim naučiti hebrejski tako da idem u Uplan, posebnu školu, a tada ću početi tražiti posao kao znanstvenik, u tehnološkoj industriji“, rekao je Ari Korenvais, još jedan imigrant iz Argentine.

Svi su došli iz različitih razloga.

„Došla sam ovdje jer sam kao mala ovdje živjela sa svojom obitelji, otprilike četiri mjeseca, a tijekom tog vremena sam se zaljubila u ovu zemlju, u ljude i kulturu tako da sam se uvijek htjela vratiti. Čim mi se pružila prilika vratila sam se“, rekla je Hidalgo.

„Ekonomska situacija zaista je sjajna. Mislim, susjedne zemlje baš i nisu najbolje, ali se ne moram brinuti kada ovdje šetam ulicama“, rekao je Ari.

„Došao sam u Izrael jer sam cionist. Volim Izrael te se nadam da će mi postati dom“, rekao je Abraham Chevelen iz Ohioa.

Chevelen, koji je u Izraelu tek jedan tjedan, otišao je na aerodrom kako bi pozdravio novopridošlice.

„Naučio sam nešto hebrejskoga u Americi. Na svu sreću, dobro mi idu jezici. Tečno pričam kineski. Namjeravam poslovati s Kinom u Izraelu, a ako mogu naučiti kineski, onda mogu i hebrejski. Zar ne?“, rekao je.

Mnogi vide dolazak svih tih novih imigranata kao ispunjenje Božje Riječi kada je rekao da će ponovno okupiti Izraelce i nasaditi ih u njihovoj zemlji.