Živio je s dilerima, a kada se htio ubiti dogodilo se čudo

Roditelji su ga se odrekli i dugo je živio s dilerima – sve dok mu Bog nije dotaknuo život kada se htio ubiti.

Ernesto Navarro Núñez rođen je u Guadalajari u Meksiku i ima 35 godina. U svom susjedstvu poznat je kao reper Titin.

Ernestovo srce više nije ispunjeno bijesom prema majci koja ga je napustila u mladosti. Danas se bavi rapom kojem je posvećen i širi pozitivne poruke i nadu diljem svog susjedstva. Njegovi nekadašnji prijatelji i dileri s kojima je surađivao odaju mu poštovanje i priznanje za posao kojim se bavi, posebno među mladima.

Većinu vremena odrastao je bez roditelja

Oca ne poznaje, jer ga je rano napustio. Priznaje da i danas najviše želi razgovarati s njim. U dobi od sedam godina majka ga je napustila i otišla negdje živjeti.

U njemu se nakupljao inat, a životni optimizam zamijenila je praznina.

“Tada nisam poznavao Boga, što je bila najveća praznina koja je postojala i ništa je nije moglo ispuniti”, priznaje Ernesto.

Veliko razočarenje dogodilo se jednom na Majčin dan. Njegova majka nije došla na događaj. Kada je učitelj predložio učenicima da ružu odnesu svojim majkama, on je nije imao kome dati pa ju je dao nepoznatoj dami koja ga je podsjećala na njegovu majku.

“Prišao sam joj, zagrlio je i dao joj ružu, a gospođa je počela plakati. Imala je dvije mogućnosti: reći nisam ti mama ili te ne poznajem, ali ti treba zagrljaj. Zagrlila me i to je obilježilo moj život. Čija je ona majka? Ne znam, ali bila je tamo i zagrlila me.”

Pomisao na samoubojstvo

Između 17. i 18. godine praznina u njemu bila je tolika da je čak pomišljao na samoubojstvo. Već se bio oprostio sa svojim prijateljima. Dok je prodavao odjeću na tržnici, prišao mu je stariji muškarac, želeći nešto kupiti, a onda mu je iznenada rekao: “Sine, nisi sam. Postoji Netko tko te voli, nađi Ga!”

Razmislio je o tim riječima i počeo tražiti Boga. Zahvalan je na milosti obraćenja i kaže: “Još uvijek učim od Boga i postajem ono što On želi. Ali znamo da svi imamo grešaka jer, kako kaže sveti Pavao, mi smo grešnici, slabi ljudi, ali Krist je naša snaga.”

Iskoristio je svoj glazbeni talent

Sljedećih godina posvetio se rapu i bio impresioniran time što glazbom može prenijeti poruku mladima. Pokušava biti realan, dira u srca i poručuje mladima da nisu sami, jer Bog je uvijek s njima.

U nastavku pogledajte kako je Ernesto posvjedočio mladima prije nekoliko godina.

Približava Boga svojim slušateljima tekstovima koji naglašavaju vrijednosti kao što su ljubav, odanost, mir i spokoj. Tjedno susretne više od 600 mladih, iako je u početku njegov doseg bio sve samo ne obećavajući.

Pomirio se s majkom

Godinama je osjećao gnjev prema majci. Ona mu je prva poslala pismo, koje je on odbio.

“Ali kad sam shvatio da i ona iza sebe ima svoju priču, mogao sam je razumjeti. Tko sam ja da je osuđujem?” Kasnije ju je sam kontaktirao i na kraju su uspostavili dobar odnos.

Iako je odrastao u društvu narkodilera, nikada nije probao drogu. Kartel u koji je bio uključen jedan je od najmoćnijih u Meksiku danas.

“Ne slažem se s njihovim postupcima, ali ću moliti za njih da ih Bog obrati.”

NAJNOVIJE!