živjeti po vjeri
Foto: Pexels

Mnogi hodaju kroz život oslanjajući se na ono što vide i osjećaju, no Bog želi da živimo po vjeri. Što znači živjeti po vjeri?

”Ta u vjeri hodimo, ne u gledanju.” (2. Korinćanima 5, 7)

Ako dopuštamo našim osjetilima da nas vode, nećemo duhovno napredovati jer nam Bog neće dati informacije koje bismo htjeli.

Umjesto toga, On želi da mu iz dana u dan vjerujemo za svaku našu potrebu.

Moramo prvi korak zakoračiti u vjeri, pa drugi, premda ne znamo gdje nas to vodi, vjerujući da naš voljeni Bog iznad svega ima najbolji interes za nas.

PROČITAJTE: Što znači imati vjeru u Isusa Krista?

Evo što znači živjeti po vjeri:

1. Čeznuti više za Bogom. Budući da Gospodin čezne za bliskim odnosom s nama, mi se trebamo odazvati na Njegovu želju. On želi da više komuniciramo s Njim i proučavamo Njegovu Riječ. Ako molite Boga da vam da više čežnje za Njim, budite sigurni da će On to i učiniti.

2. Biti predan u poslušnosti Njemu. U svim našim odlukama Njegova riječ treba biti prioritetna. Bez obzira na teškoće, jer nije lako, uvijek trebamo biti poslušni Njegovom vodstvu. Bog obećava blagoslove onima koji su Mu poslušni.

3. Živjeti stilom vjere, odnosno staviti Boga ispred sebe. To znači da dopustimo Kristu da upravlja našim životom te odbacimo svaku sebičnost od sebe. Trebamo skinuti sebe s trona te dopustiti Kristu da vlada i bude Gospodin.