Kad u naš život uđe Duh Sveti, ovo postaje naša najveća želja

Kad u naš život uđe Duh Sveti, ovo postaje naša najveća želja
Foto: Pexels

Kad u naš život uđe Duh Sveti, naša najveća želja je položiti svoj život za Isusa. A ipak, pomisao za žrtvovanje ne dolazi samo po sebi.

Nikad nećemo upoznati radost žrtvovanja sama sebe sve dok ne predamo svoj životu u svakoj pojedinosti. A ipak, samopredanje nam je najteže.

OGLAS

Uvjetujemo ga riječima: ”Ja ću se predati, ako.” Ili tome pristupamo riječima: ”Pretpostavljam da moram svoj život posvetiti Bogu.”

Pravu radost žrtvovanja sama sebe nećemo naći u takvim izjavama. Ali čim se u potpunosti predamo Isusu, Duh Sveti nam daje okus svoje radosti. Konačni je cilj žrtvovanja samog sebe položiti svoj život za svog Prijatelja (vidi Ivan 13,13-14).

Kad u naš život uđe Duh Sveti, naša najveća želja je položiti svoj život za Isusa. A ipak, pomisao za žrtvovanje ne dolazi samo po sebi, jer je žrtvovanje krajnji izvor ljubavi koju potiče Duh Sveti.

Naš Gospodin je primjer žrtvovana života: ”Tvoju volju činiti, Bože moj, meni je radost” (Psalam 40,9). On je podnio strahovitu žrtvu, a ipak je bio prepun radosti. Jesam li se ikad u potpunosti predao Isusu Kristu?

VIDI OVO: 7 razloga zašto se danas trebaš predati Isusu

OGLAS

Ako Ga ne tražim da me upućuje i vodi, tada nije nikakve koristi moje žrtvovanje. Ali kad se žrtvujem s pogledom na Njega, polako ali sigurno vidjet će se Njegov utjecaj koji me oblikuje (vidjeti Hebrejima 12,1-2).

Pazi da prirodne želje ne zapriječe tvoj život u ljubavi za Bogom. Najokrutniji način da se ubije prirodna ljubav je odbijanje koje dolazi od građenja ljubavi na naravnim željama. Ali jedina istinska želja je Gospodin Isus.

Ljubav prema Bogu nije nešto sentimentalno ili emocionalno. Vjerniku je ljubiti Boga, kao što On ljubi, nešto najprirodnije.

”Nazvao sam vas prijateljima.” Nađe prijateljstvo s Isusom se temelji na novom stvorenom životu, koji nema sebičnosti ni privlačnosti starom životu, koji nema sličnosti ni privlačnosti starom životu već samo životu u Bogu. To je potpuno ponizan, čast i odan životu Bogu.

Autor: Oswald Chambers

OGLAS