znanstvenici duša
Foto: Pixabay

Znanstvenici se već dugo bave istraživanjem što se događa s dušom kada čovjek umre. Sada su došli do ovog zaključka.

“Ljudska duša se vraća u Svemir nakon što ljudi umru. Duša nastavlja živjeti”, tvrde znanstvenici. Znanstvenici su utvrdili da duša nastavlja živjeti u mikrokanalićima moždanih stanica, piše Sciencepunch.

“Pretpostavimo da srce stane i krv prestane teći, u tom trenutku mikrokanalići gube kvantno stanje. Informacija koja je u njima sadržana nije izgubljena niti uništena, već se može rasuti po svemiru.

U situacijama u kojima se pacijent oživljava, sve kvantne informacije postanu operativne opet i pacijent kaže kako je doživio iskustvo blizu smrti. U slučaju da se ne sačuvaju, postoji mogućnost da se sačuvaju u mikrokanalićima izvan tijela, u besmrtnom stanju koje mi nazivamo duša”, navode u istraživanju, piše B92.

U Bibliji stoji da osoba poslije smrti odlazi na nebo ili u pakao, već prema tome je li primila Krista kao svoga Spasitelja. Za vjernike, život poslije smrti znači biti izvan tijela, ali kod Gospodina (2. Korinćanima 5,6-8, Filipljanima 1,23). Za nevjernike, život poslije smrti znači vječnu kaznu u Paklu (Luka 16,22-23).