U životu iskrenog vjernika nema slučajnosti, sve okolnosti su u Božjim rukama

Okolnosti koje se javljaju u životu vjernika određuje Bog. U životu iskrenog vjernika nema slučajnosti.

Bog nas svojom providnošću uvodi u okolnosti koje uopće ne razumijemo, ali razumije ih Duh Božji.

Bog te dovodi na mjesta, među ljude i u izvjesna stanja kako bi postigao određenu svrhu posredovanjem Duha koji je u tebi.

Nikad se ne postavljaj iznad okolnosti i nemoj reći: ”Ja ću se ovdje sam pobrinuti; pomno ću na sve paziti i zaštititi se od toga.” Sve su tvoje okolnosti u Božjim rukama. Ne moraš stoga ni pomisliti da su one neprirodne ili nešto posebno.

Tvoj udio u posredničkoj molitvi nije da se mučiš kako ćeš posredovati, već da koristiš svoje svakodnevne okolnosti i ljude koje Bog stavlja svojom providnošću na tvoj put da ih dovedeš pred Njegovo prijestolje. Na taj će način Bog dopustiti Duhu Svetom u tebi da posreduješ za njih. Tako će Bog dotaći cijeli svijet pomoću svojih pravih vjernika.

PROČITAJTE: Kako nam Duh Sveti pomaže u molitvi?

Otežavam li djelo Duha Svetoga jer sam nesiguran i nejasan, ili što pokušavam obavljati Njegov posao umjesto Njega? Moram učiniti ljudski dio posredništva, a to znači koristiti okolnosti u kojima se nađem i ljude koji me okružuju.

Svoj svjestan život moram održavati kao sveto mjesto za Duha Svetoga. I kad u molitvi Bogu spomenem pojedince, Duh Sveti tada posreduje za njih.

Tvoje posredništvo u molitvi nikad ne može biti moje, a moje nikad tvoje, ”… ali sam Duh posreduje za nas” u životu svakog od nas (Rimljanima 8,26). Bez tog bi posredništva, životi drugih ljudi ostali osiromašeni ili u raspadu.

Autor: Oswald Chambers