10 stvari koje vaša žena ne voli

Vaša žena ne voli neke stvari za koje vi kao muškarci možda niste svjesni da ih činite. Dobro ih je prepoznati i ne ponavljati. 

„Vaša supruga želi da razumijete, iako je ona možda snažna, asertivna, sigurna i premda duhovno raste i dalje treba vas da je aktivno vodite prema križu. Jasno je da muškarci i žene sebe različito tumače kada se radi o duhovnim stvarima. No vaša supruga od vas želi da je poslužujete kao duhovnu ratnicu. Trebate se moliti za nju, rasti u poznavanju istine Božje Riječi, kako biste tu istinu mogli izgovarati nad njezinim životom. Vaša supruga od vas treba da je ohrabrujete da traži Boga svim svojim srcem.“ 

U nastavku slijedi 10 stvari koje vaša žena zaista ne voli. 

Kada se odmah prebacite na ”popravit ću to” način rada 

Nije jednostavno samo slušati, a da ne želite odmah predstaviti rješenje za problem s kojim se bori vaša supruga. Razumijem to. No ono što je važno jest aktivno slušati, dati joj do znanja da ona zna da ste tu za nju, a nakon što izgovori ono što ju muči, reći joj da vam je jasno koliko to može biti teško. 

Komuniciranje sa suprugom na ovakav način pomoći će vam na duge staze i dovest će do toga da želi primiti vaš savjet. Uvijek se pobrinite za to da ona zna da ste ju čuli, da brinete i da suosjećate s težinom problema prije nego što pokušate popraviti taj problem. Vaša želja da odmah riješite problem je pohvalna, no prije rješavanja saslušajte svoju suprugu i dajte joj do znanja da brinete za nju. 

Kada ne radite dobru ravnotežu između hobija i osobnog života 

Svakome od nas treba vrijeme i mjesto kada ćemo se odmoriti od stresa i problema ovog kaotičnog svijeta. Nema ničeg lošeg u hobiju. No hobi može biti nezdrav za svaki brak ako preuzima previše vremena. Kuglanje cijele subote ili igranje videoigara po cijele dane vjerojatno nije najbolji način kako provesti ograničeno vrijeme koje vam je na raspolaganju. Ako imate hobi u kojem uživate, napravite dobru ravnotežu između hobija i vremena kojeg provodite sa svojom obitelji. Pronađite zdrave načine kako upravljati vremenom koje imate za hobi i svoju obitelj. 

Traženje komplimenata 

Ponekad djevojka samo želi da joj kažete da je lijepa. Svijet je grub prema nama i mi ponekad znamo biti naše najveće kritičarke. Kompliment će nam pomoći da se bolje osjećamo u našoj koži. Ako ga ne dobijemo, često ćemo ga tražiti. Ako moramo tražiti kompliment, to je pokazatelj da nam dajete premalo komplimenata. Budite suprug koji svojoj supruzi svakodnevno daje komplimente, kako ih ona ne bi morala tražiti. 

Kada ne možete ostaviti stres na ulaznim vratima 

Razumijemo, posao i život mogu biti stresni. Svi to osjećamo. Dolazite doma frustrirani i napeti zbog posla, želite se olakšati, no na završetku taj stres s posla vučete sa sobom sve do odlaska na spavanje. 

Postoji mogućnost da vas vaša žena nije vidjela od doručka i da želi provesti vrijeme s vama. Možda je i njezin dan bio stresan. Kada se vratite s posla, ostavite stres s radnog mjesta ispred ulaznih vrata. Dobro je o tome razgovarati i u redu, to bi vaša žena mogla željeti, no prije svega, pustite to i uživajte u vremenu s njom. Nemojte teret svoga dana staviti na svoju obitelj. Umjesto toga, nakon povratka s radnog mjesta uživajte sa svojom obitelji. 

Borba za vašu pozornost 

Posao, djeca, prijatelji, obitelji, hobiji, čak i kućni ljubimci žele vašu pozornost. No stvari bi trebale funkcionirati ovim redoslijedom: Bog, žena, djeca, a nakon toga ono što vam je najvažnije. Bog bi vam trebao biti na prvom mjestu, bez sumnje. Nakon Boga, na redu je vaša žena. Znam da ovo izgleda oprečno popularnom mišljenju, no tako to ide. Nemojte da se vaša supruga mora boriti za vašu pozornost. Nemojte da vas mora pitati želite li provesti svoje vrijeme s njom. Iznenadite je pozivom na sastanak. Skuhajte joj objed. Pobrinite se za to da svakodnevno odvojite vrijeme samo za nju. Neka uvijek zna koliko vam je važna. 

Kada ne dijelite svoje misli i osjećaje 

Glumljenje da ste jak dečko sa svojom suprugom ne funkcionira. Skupljanje osjećaja u sebi također. Vaša supruga vas želi poznavati do najdubljeg dijela vaše duše. Kada je isključite i glumite jakog dečka u vezi svojih osjećaja, to će samo povrijediti vaš odnos. Brak zahtijeva otvorenu komunikaciju i povjerenje. Stoga, budite otvoreni s njom. Ako vam je teško biti ranjiv s vašom suprugom, počnite razgovarati o tome. 

Biti izostavljen ili ne biti dio tima 

Vas dvoje ste jedno tijelo, koje treba funkcionirati u skladu. To znači da zajedno sa svojom suprugom donosite odluke. Čak i ako nešto izgleda beznačajno, uključite svoju suprugu u donošenje te odluke. Zaista djelujte kao tim. Vaša supruga želi da je uključite u donošenje odluka, pogotovo onih koje su važne za vašu obitelj. Da, u konačnici muškarac je glava kućanstva, no djelovanje u skladu doprinosi razvoju zdrave obitelji. 

Uspoređivanje s drugim ženama 

Žene se bore s uspoređivanjem vjerojatno više nego s bilo čime drugim. Već smo stroge prema samima sebi; uspoređujemo se u svemu s drugim ženama: u vezi izgleda, darova, obitelji, itd. Nemojte dolijevati ”ulje na vatru.” Suzdržite se čak i od spominjanja onoga što prijateljeva žena radi možda bolje od vaše, da žena vašeg kolege s posla njemu uvijek priprema ručak ili bilo čega sličnoga. Umjesto toga, slavite i hvalite svoju ženu zbog svega onoga što čini za vas i vašu obitelj. 

Očekivanja da će žena sama obavljati sve aktivnosti i odgovornosti doma i obitelji 

Briga za vaš dom nije samo odgovornost vaše supruge, osim ako ona to ne želi, u što sumnjam. Znam da ste umorni kada se vratite s posla na kraju dana, no i ona je. Ako kuha večeru, ponudite se da ćete oprati posuđe nakon večere. Ako je već počistila kuhinju, uzmite usisivač i očistite dnevnu sobu. Ako je ona probudila djecu ujutro, vi ih odvedite u krevet i uspavajte. Zapamtite, dio ste tima, stoga radite zajedno kao tim. 

Kada je ona duhovni vođa u obitelji 

Supruga ne želi biti duhovni vođa svoje obitelji; ako želi, onda nešto nije u redu. Muškarcu je dana odgovornost da bude svećenik obitelji; da vodi svoju suprugu i djecu bliže Bogu. Provodite vrijeme u Riječi i u molitvi, nasamo i zajedno sa svojom obitelji i budite primjer. To je najznačajnija stvar koju možete učiniti za svoju obitelj. 

Autorica: Brittany Rust; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ: