10 stvari koje vaš muž ne voli

Vaš muž ne voli neke stvari za koje možda niste ni svjesni da ih činite. Ovaj tekst će vam otvoriti oči kako biste popravili vaš odnos u braku. 

Razlog iz kojega sam ovo objavila je taj što se brinem za vas. Moj muž i ja smo mnogo godina proveli u bijednom stanju. Zaista se sramim reći da sam upravo ja kriva za nekoliko točaka koje sam dolje nabrojala.

Ne voli kad ga u javnosti omalovažavate.

Kada istaknete njegove pogreške, kritizirate ga ili ispravljate, činite da se on osjeća kao idiot pred drugima – a to je ponižavajuće. Nemojte ga sramotiti ni na koji način (posebno ne pred svojom djecom). Biste li željeli da on isto čini vama?

Vaš muž ne voli kada ga podsjećate na njegove prijašnje pogreške.

To je nešto što ste već davno riješili (ili možda tek prošli tjedan), ali vi to i dalje ne želite pustiti. Svi mi griješimo. Zaboravite ono što ste već prošli i što ste riješili. Ukoliko postoje neki neriješeni problemi, ne koristite ih na način kojim ćete druge maltretirati, već milosno pristupite njihovom rješavanju i krenite dalje!

Ne voli kada sav svoj teret prebacite na njega čim uđe u kuću.

Jedna stvar koju ne mogu dovoljno prenijeti ženama – ZAGRLITE svog muža kad dođe doma s posla!! Pozdravite ga s poljupcem i ljubavi! Udijelite mu neku ohrabrujuću riječ i nemojte odmah početi pričati o tome kako je vaš dan bio težak. On je imao  dug dan (znam da ste imali i vi, ali ne govorim njemu, govorim vama). On se morao suočiti s izazovima s kojima se vi niste morali suočiti, i možda je imao borbe za koje vi nikada nećete saznati. Budite nešto zbog čega se isplati vraćati kući.

Vaš muž ne voli kada od njega očekujete da bude poput vaše prijateljice.

On nije umjetnik, ne skuplja fotografije niti obožava provoditi 5 sati u shopping centru. Poslijepodne u salonu za nokte vjerojatno nije njegova percepcija zabave. On s vama neće razgovarati kao da vam je najbolji prijatelj niti želi znati potpunu priču koju želite ispričati do najsitnijih detalja. Poštujte ga kao muškarca i ostavite „ženske stvari“ za svoje prijateljice.

Ne voli kada od njega očekujete da vam čita misli.

Samo mu recite. Molim vas, samo mu recite. Nemojte igrati te mozgalice u kojima si pomišljate: “Ako me zaista voli, znat će da od njega želim da…(dopuni) i ne bih mu trebala reći!“ Vaš muž bi bio toliko zahvalan kada bi prestale s igrom čitanja misli i započele iskrenu i pristojnu komunikaciju.

Vaš muž ne voli kada se odnosite prema njemu kao prema svome djetetu.

Muškarci znaju da ne razmišljaju na isti način kao i mi. Znaju da je pravi izazov udovoljiti našim očekivanjima i željama. Kada zaborave spustiti dasku u toaletu, to nije zato što nas žele naživcirati. Kada idu duljim putem zato što su zaboravili izlaz nadesno, to nije zato što žele potrošiti višak goriva. Omalovažavajuće je kada se suprugu obraćamo istim tonom kao i svojoj djeci. Omolovažavajuće. Točka. I to je grijeh.

Ne voli kada započnete svađu u 11 navečer.

Nemojte čekati vrijeme spavanja kako biste iznijeli temu za raspravu koja bi vas potencijalno mogla dovesti do suprotnih mišljenja i svađe. Ako već imate potrebu povesti razgovor koji bi mogao dovesti do svađe, napravite to predvečer (ili možda pričekajte do jutra kada je doma). Poštujte negovu potrebu za odmorom.

Vaš muž ne voli kada ga uspoređujete s onim „savršenim dečkom“ iz crkve.

Vaš muž vam se ne čini dovoljno „duhovan“, možda se ne odnosi prema vama na isti način kao što vidite da se taj ‘savršeni dečko’ odnosi prema svojoj supruzi. Možda ne zvuči obrazovano ili ga možda toliko ne zanima propovijed, ali vaš muž vjerojatno ima neke vrijedne kvalitete koje možda ne primjećujete jer ste previše usredotočeni na ono što on „nije“. Prestanite ga uspoređivati s drugim muškarcima – koje dobro može proizići iz toga? Zašto ne biste molili Boga da vam otvori oči kako biste vidjeli stvari koje još ne cijenite kod njega?

Ne voli kada namjerno šutite.

Uvijek kada namjerno šutite kako biste njime manipulirali, štetite i sebi i njemu. Tretman namjerne šutnje je neprijateljska kazna. Nemojte činiti stvari gorima odbijajući razgovor i potiskivajući ljutnju. Ako ste povrijeđeni ili ljuti, prvo odite Bogu i recite Mu da preispita vaše srce kako biste shvatili je li ta ljutnja opravdana, ili ipak postoje neke uvrede koje se moraju razriješiti. Razgovarajte sa svojim mužem. Budite iskreni i skromni u svojoj komunikaciji i zapamtite  – on nije vaš neprijatelj!

Vaš muž ne voli kada koristite seks kao oružje

Dar seksualne intime je ekspresija nesebične ljubavi. To je fizička demonstracija duhovnog saveza. Nemojte se uskraćivati kako biste kaznili svoga muža i nemojte koristiti intimu kao tehniku podmićivanja. Da se razumijemo, ja vam ne govorim da dopustite svome mužu da vas zlostavlja ili zahtjeva vašu seksualnu pozornost – seksualna intima bi trebala biti ekspresija nesebične ljubavi od strane oba supružnika, ali ne govorim danas muževima, ja govorim ženama. Poštujte svoj bračni krevet kao nešto sveto i ispravno volite svoje muževe.

Autorica: Kimberly Wagner; Prijevod: Suzana Z.; Izvor: kimberlywagner.org

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!